Laura Strazdiņa 2012 PašattēlsLauras Strazdiņas izstāde "Pašattēls" kinoteātrī "K. Suns" tiek atklāta 16. decembrī, 20.30. Fotogrāfiju izstādē vērojams eksperimentāls projekts, kurā autore caur dažādām personām atspoguļo savu iekšējo un ārējo pasauli.

Katrai izstādes attēlos redzamajai personai uzdots uzdevums – izvēlēties raksturīgu autores īpašību, kas pauž viņas individualitāti, to interesantāku padara fakts, ka modeļi ir ietērpti autores drēbēs. Šāda pārģērbšanās lieliski funkcionē kā indivīda sevis apzināšana no malas un ir savdabīgs spogulis.

L. Strazdiņa: "Uzskatu, ka sevi iepazīt ir pirmais, ko nepieciešams izdarīt, lai spētu adekvāti vērtēt gan "svešos" gan līdzcilvēkus, un, tukši filozofējot par savu personību, nekas loģisks no tā izdoties nevar. Tāpēc arī pašizpētē iesaistu cilvēkus, kas mani pazīst un spēj man parādīt kaut ko tādu, ko es pati neesmu spējusi ieraudzīt. "

Tā kā šī ir autores pirmā personālizstāde, viņa atradusi veidu, kā sevi iepazīstināt ar sabiedrību. Laura Strazdiņa 2010. gadā sākusi mācības Latvijas Kultūras koledžā, iegūstot prasmes un iemaņas kultūras menedžmentā un fotogrāfijā. Profesionālās iemaņas ieguvusi praksēs Jūgendstila muzejā, LU Filozofijas un socioloģijas institūtā, strādājot ar Ilzi Koroļevu un citiem pētniekiem, kā arī AS "Dienas Mediji", veicot fotoreportiera pienākumus kopā ar laikraksta "Diena" fotogrāfiem, to skaitā Aivaru Liepiņu un Ilmāru Znotiņu. Ar šo fotogrāfiju izstādi noslēdzas autores mācības LKA Latvijas Kultūras koledžā.

Izstāde apskatāma no 17. – 30. decembrim kinoteātra K. Suns telpās, Elizabetes ielā 83.