Linda Ansone "cilvēki gultās"No 20. līdz 6. janvārim Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielas 12. nama 9. dzīvoklī apskatāma jaunās fotogrāfes Lindas Ansones fotogrāfiju izstāde "Cilvēki gultās".

Izstādes atklāšana š.g. 19. decembrī pl. 18:00. Ieeja bez maksas.

Linda Ansone. "Cilvēki gultās" ir dokumentāli fragmenti par dzīvesbiedru attiecībām studentu kopmītnēs un komunālajos dzīvokļos. Fotogrāfijās ir apvienots ikdienišķais ar privāto, jo redzamās darbības ir ikdienišķas un pazīstamas mums katram, bet gulta ir cilvēka privātā telpa, kas skatītāju ievirza uz intīmām pārdomām un ļauj sajust klātesamības momentu vērojot fotogrāfijas. Šīs fiksētās darbības gultā ir kā ikdienas rituāli, veikti pirms gulētiešanas, kas palīdz sagatavoties nākamajai dienai darbā vai skolā. Mēs varam iepazīt un izprast cilvēkus pēc viņu rituāliem. Kā fotogrāfe skaidro: "Pati gulta ir interesanta ar to, ka tā ir vieta, kur cilvēkam ir iespēja atrasties savā pasaulē un iespējas redzēt cilvēka "patieso seju".

Linda Ansone ir piedalījusies ar foto projektu "Cilvēki gultās" grupu izstādē "5 stāsti" 2011. gadā TC/Barons un Olaines mākslas un vēstures muzejā. Kā arī Mākslas dienu ietvaros 2010 .gada "Ziedoņdārza stāstos"ar portreta fotogrāfijām "Saimniekieks un viņa labākais draugs - suns".

Izstādes darba laiki :Trešdiena-Svētdiena 11:00-18:00

Pirmdiena- Otrdiena – slēgts