Ievas Lūkas fotoŠo otrdien, 12.februārī pulksten 17.00, Liepājas Olimpiskā centra foajē pie Rožu zāles, tiks atklāta Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra fotostudijas "FOTAST" dalībnieces un latviešu tautas deju entuziastes Ievas Lūkas personālizstāde "Es mācēju danci vest".

"Reiz mēģinājuma laikā apsēdos zāles malā un pavēroju sava deju kolektīva TDA "Rīdzenieks" dalībniekus – mēs visi nākam uz mēģinājumiem, tērējam savu brīvo laiku, enerģiju, lai fiziski izkustētos, iegūtu jaunus draugus, strādātu komandā un vēlāk uzkāptu uz skatuves. Katrs tik ļoti atšķirīgi – mākslinieks, šuvējs, trolejbusa vadītājs, automehāniķis, zobārsts, policists... Mēs visi satiekamies mēģinājuma telpā un pēkšņi kļūstam par dejotājiem, kur nav svarīgi, no kāda sociālā slāņa nāk, vai kāds ir ieņemamais amats," saka idejas autore Ieva Lūka.

"Tā ir maģiska lieta, mīlestība pret deju, ko mēģināju izprast, uzsākot šo fotoprojektu. Tieši tāpēc formāts ir katra indivīda dubultattēlojums: tas, ko viņš dara un ar ko nodarbojas ikdienas dzīvē, un tas, ko viņš jūt, kad tautu tērpā iznāk uz skatuves. Katra dejotāja attēlojums ir papildināts ar komentāru par personīgajām sajūtām - par to, kas tad tautas deju dejotāja sirdī ir deja," turpina fotogrāfe.

Izstādes atklāšanas laikā dejos TDA "Rucavietis". Atbalsta Liepājas Olimpiskais centrs un Liepājas Tautas fotostudija "FOTAST".

Fotoizstāde "Es mācēju danci vest" būs apskatāma līdz 28.februārim un tās laikā varēs saņemt arī bukletu ar izstādes fotogrāfijām.