Totālā fotogrāfija Dublis nr 2No 28. februāra līdz 31. martam Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā būs apskatāma izstāde "Totāla fotogrāfija / Dublis Nr.2". "Totāla fotogrāfija" – tīra bezkompromisa fotogrāfija, kas runā pati par sevi, kurai nevajag sadomātu koncepciju "kruķus" vai pavadošus tekstus - pašpietiekama fotogrāfija. Fotogrāfija kā vizuālā māksla.

TF4 apvieno četrus Latvijas fotogrāfus, kuri darbojas dokumentālās fotogrāfijas žanrā. TF4 (Totāla Fotogrāfija) – tie ir Andželina Brailko, Irēna Stefanoviča, Kristīne Mackeviča un Vitālijs Merkls. Grupa cieši sadarbojas ar plaši pazīstamu Latvijas fotogrāfu Leonīdu Tugaļevu. Šīs sadarbības rezultātā top kopizstādes. Šī izstāde pēc būtības apvieno piecas dažādas patstāvīgas kolekcijas, piecas dažādas vīzijas. Izstādē redzamās fotogrāfijas – iepriekšējā gada darba rezultāts.

Leonīda Tugaļeva jaunajā kolekcijā – dokumentālā reportāža, žanra fotogrāfija un dokumentālo portretu sērija, kas tapusi vernisāžās, meistaru darbnīcās – visus šos tik dažādos darbus apvieno meistara neatkārtojamais rokraksts.

Kristīne Mackeviča sižetus saviem darbiem bieži vien atrod, apceļojot dažādas pilsētas un valstis. Šajā izstādē Kristīne demonstrē jaunu fotokolekciju, kas tapusi ceļojumos pēdējā gada laikā.

Irēna Stefanoviča šoreiz piedāvā diezgan sev netipisku fotosēriju, kas tapusi divu stundu laikā plaši pazīstamā mākslinieka Edmunda Lūča darbnīcā. Pati autore stāsta, ka tā bija ļoti noderīga un interesanta pieredze.

Andželinas Brailko iemīļotā tēma un pat kaisle fotogrāfijā ir sports. Izstādes ietvaros Andželina demonstrē ārkārtīgi izteiksmīgu un asprātīgu sporta sēriju – vienalga, vai tās būtu velosacīkstes, sporta spēles vai vienkārši ielu cīņas.

Vitālijs Merkls piedāvā fotosēriju, kas vienlaicīgi ir arī mēģinājums izprast dažādu reliģisko konfesiju pārstāvjus; saprast, kas mūs šķir un kas, iespējams, vieno, neskatoties uz dažādām nosacītībām un ārišķībām.

Izstādes atklāšana notiks ceturtdien, 28. februārī plkst. 18.00, Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja izstāžu zālē. Izstāde rīkota sadarbībā ar Latvijas dzelzceļa vēstures muzeju, GroGlass, RP Art Factory, EPSON.

Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs (izstāžu zāle), Uzvaras bulvāris 2A.