TF4 Leonīds TugaļevsNo 5. oktobra līdz 31. oktobrim Rīgas Centrālajā bibliotēkā 2.stāvā būs apskatāma izstāde "Totāla fotogrāfija / Dublis Nr.5". TF4 ir Latvijas fotogrāfu apvienība, dibināta 2011. gadā Rīgā, kura darbojas dokumentālās fotogrāfijas žanrā. Grupa cieši sadarbojas ar plaši pazīstamo Latvijas fotogrāfu Leonīdu Tugaļevu. Šīs sadarbības rezultātā top kopizstādes.
Šī ir piektā grupas izstāde, kurā būs aplūkojami TF4 dalībnieku darbi. Izstādi nevieno viena noteikta tēma — tā ir kā četru patstāvīgu kolekciju apkopojums.
Latvijas fotogrāfijas klasiķis Leonīds Tugaļevs izstādes apmeklētājiem prezentēs jaunus, iepriekš nepublicētus darbus, kas tapuši pēdējo divu gadu laikā. Autors radījis klusās dabas žanrā veidotu kolekciju, kas piesātināta ar mākslinieka neatkārtojamo redzējumu, laužot stereotipus par šo žanru kā statisku, aizmirstu mākslu. Vēl izstādē būs apskatāmi divi dokumentālajā žanrā veidoti darbi.
Andželinas Brailko veidotā fotogrāfiju sērija "Komanda" ir tuvs, klātienes sajūtu radošs ieskats jauniešu volejbola komandas dzīvē. Darbos jūtīgi uztverta sportiska dinamika un to pavadošā plašā emociju gamma.
Kristīne Mackeviča ieskatījusies šķietami vientuļā un izolētā vidē — Baltkrievijas laukos. Autores ieinteresētā pētnieka acs fiksējusi portretus un ainavas, kas atklāj lauku dzīves burvības ainu.
Irēna Stefanoviča savā foto kolekcijā skatījusi divu pasauļu — cilvēku un mašīnu, dzīvā un tehnoloģiskā — mijiedarbību. Autore atklāj, kā šķietami svešķermeņi saplūst ar ikdienas dzīves kompozīciju caur sev raksturīgo ironisko skatījumu.
Izstādes atklāšana notiks piektdien, 9. oktobrī plkst. 18.00, Rīgas Centrālajā bibliotēkā 2.stāvā. Izstāde rīkota sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Rīgas Centrālo bibliotēku, LADA BALTIKA un GroGlass.
Rīgas Centrālā bibliotēka (2.stāvs), Brīvības iela 49/53, Rīga.
Pirmdiena – piektdiena: 9.00 – 20.00
Sestdiena: 10.00 – 17.00
(Ieeja brīva)