Totāla fotogrāfijaNo 9. septembra līdz 5. oktobrim Rīgas Centrālā bibliotēkā 2.stāvā būs apskatāma izstāde "Totāla fotogrāfija / Dublis Nr. 2½". "Totāla fotogrāfija" — tīra bezkompromisa fotogrāfija, kas runā pati par sevi, kurai nevajag sadomātu koncepciju "kruķus" vai pavadošus tekstus - pašpietiekama fotogrāfija. Fotogrāfija kā vizuālā māksla.

TF4 apvieno četrus Latvijas fotogrāfus, kuri darbojas dokumentālās fotogrāfijas žanrā. TF4 (Totāla Fotogrāfija) — tie ir Andželina Brailko, Irēna Stefanoviča, Kristīne Mackeviča un Vitālijs Merkls. Grupa cieši sadarbojas ar plaši pazīstamo Latvijas fotogrāfu Leonīdu Tugaļevu, šīs sadarbības rezultātā top kopizstādes.

Šī ir trešā grupas izstāde. Šoreiz grupa prezentē savus darbus nepilnā sastāvā un kompaktā — atbilstoši izstādes zālei — formātā, tādēļ izstādes nosaukums ir Dublis Nr.2½. Šī ekspozīcija sastāv no trijām atsevišķām, patstāvīgām kolekcijām, trijiem autoru skatījumiem. Izstādē skatāmie darbi tikuši radīti pēdējo divu gadu laikā. Katrs autors vēsta savu stāstu par cilvēkiem. Andželīna Brailko — par cilvēkiem, satiktiem neparastās vietās un situācijās, Vitālijs Merkls — par cilvēkiem, kuri ir vientuļi lielpilsētā, Irēna Stefanoviča savā portretu sērijā — par tuviem un pazīstamiem cilvēkiem.

Leonīds Tugaļevs izstādē prezentēs dažādus darbus no sava arhīva, starp kuriem — dažas fotogrāfijas veltītas mākslinieka-keramiķa Pētera Martinsona piemiņai.

Izstādes atklāšana notiks ceturtdien, 12. septembrī plkst. 18.00, Rīgas Centrālā bibliotēkā 2.stāvā. Izstāde rīkota sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku, GroGlass.

Rīgas Centrālā bibliotēka (2.stāvs), Brīvības iela 49/53, Rīga.

Pirmdiena – piektdiena: 9.00 – 20.00

Sestdiena: 10.00 – 17.00