Kultūras telpas / ēdinātas "371" telpās 11. jūlijā plkst. 20:00 tiks atklāta fotogrāfes Māras Brašmanes personālizstāde.

Jaunā kultūras telpa un ēdināta "371" no 11. jūlija 20:00 ver durvis apmeklētājiem un piedāvā unikālu fotoizstādi – fotogrāfes Māras Brašmanes personālizstādi. Izstādē skatāmas vēsturiskas tirgus fotogrāfijas, kas radītas vairāku desmitu gadu laikā, aptverot savdabīgu tirgus vēstures posmu. M.Brašamanes lielākais talants ir spēja notvert un atklāt mūžīgi dinamisko Rīgas Centrāltirgu, fotogrāfējot gan tirgus apmeklētājus, gan tirgotājus.

Būtiska M.Brašmanes daiļrades daļa veltīta dzimtās pilsētas – Rīgas iemūžināšanai. Pilsētas dzīve jeb dzīvā pilsēta dokumentēta vairāku desmitgažu garumā, tādējādi veidojot ilglaicīgu pētījumu par cilvēkiem, kas padara šo pilsētu dzīvu. Autore atzīst, ka tirgus ir īpaši iemīļota un interesanta vide fotogrāfēšanai. Kaut arī pati autore uzsver, ka svešiniekus bildēt ir sarežģīts process, kur nepieciešama gan veiksme, gan pacietība, tomēr uzkrātā vizuālā hronika liecina, ka mākslinieces darbs pārspēj dokumentālās fotogrāfijas uzstādījumus. Pietāte pret mirkļa neatkārtojamību un dzīves dabiskuma nozīmību fotogrāfijā M.Brašmanes darbiem piešķir ārkārtēju klātesamības, pat līdzdalības gaisotni.

Kultūras telpas /ēdinātavas "371" veidotājus vieno ticība Rīgas Centrāltirgum kā unikālai parādībai Latvijas pārtikas tirgū. Nepārtraukti mainīgs un daudzveidīgs, tas atspoguļo Latvijas multikulturālo sabiedrību un šīs sabiedrības vienotību caur ēšanas kultūru līdzpastāvēšanu. Darbības mērķis ir nodrošināt tirgus ilgtspējīgu attīstību, saglabājot to kā vienotu kultūras telpu, kas būtu atraktīva jaunajai paaudzei un atpazīstama ārvalstu viesu vidū.

Izstādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Kultūras telpa / ēdināta "371" atrodas Rīgas Centrāltirgus vidū, starp piena un gastronomijas paviljoniem. Ieeja no tirgus centra. Tuvāk kartē: https://www.google.com/maps?saddr=56.94366,24.116052&hl=en&sll=56.943435,24.11639&sspn=0.002356,0.004823&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=18&z=18