Foto: Guna Oškalna VējiņaNovembrī ES mājas mākslas istabā, Aspazijas bulvārī 28, būs apskatāma mākslinieces Gunas Oškalnas-Vējiņas fotoizstāde "Piemineklis Brīvībai". "Fotoizstāde veltīta Latvijai Valsts svētkos.

Brīvības piemineklis — vieta, kur tiekas pagātne, tagadne un nākotne, paaudzes — jauni un veci, tautieši un Latvijas viesi.

Izstāde iepazīstinu skatītājus ar pēdējo 15 gadu radošo darbu svētkos un ikdienā. Ar saviem darbiem es vēlos apliecināt cieņu un mīlestību, ko izjūtu par savu Dzimteni," izstādi raksturo autore Guna Oškalna-Vējiņa.

Fotogrāfe Guna Oškalna–Vējiņa izstāda savus darbus jau no 1981. gada. Viņas populārākās izstādes ir Raimondam Paulam veltītā "Vajag tik rakt…" (2006) un Brīvības piemineklim radītās. Pirmā izstāde "Piemineklis Brīvībai" tapusi 2008. gadā, savukārt otrā izstāde 2010. gadā – par godu Brīvības pieminekļa 75 gadu jubilejai.

Māksliniece piedalījusies dažādos starptautiskos projektos (2005. un 2007. gadā ASV Latviešu Mākslas dienās), un viņas darbi eksponēti izstādēs Slovākijā, ASV, Francijā, Lielbritānijā, Portugālē un Krievijā. Kopš 2005. gada Guna Oškalna-Vējiņa ir fotostudijas "VIDZE" vadītāja. Fotografēšana, kā norāda izstādes autore, ir vienlaikus darbs, hobijs un mīlestība, savukārt viņas prioritātes fotogrāfijā ir daba, pilsēta un personības.

Izstādi atbalsta Eiropas Savienības māja, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, "Baltijas Foto Serviss", "Latvijas Radio 2".

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!