2014. gada 12. maijā plkst. 12.00 LKA Latvijas Kultūras koledžas „Baltaja zālē" notiks fotomākslas vēsturnieces, vērtētājas, tirgotājas un izsoļu nama "Christie's" fotogrāfijas nodaļas vadītājas (2011-2013) Deboras Bellas (Deborah Bell, ASV) tikšanās ar studentiem un interesentiem. Tikšanās laikā Debora Bella stāstīs par fotografijas atlases principiem no nozares menedžmenta viedokļa, dalīsies ar pieredzi par savu aģenta darbu, kā arī iepazīstinās klausītājus ar laikmetīgās fotogrāfijas tendencēm ASV.

Debora Bella ir vērtējusi un tirgojusi fotomākslu jau vairāk nekā divdesmit gadu. Viņas aizraušanās ar fotogrāfiju sākās pusaudzes gados, strādājot par brīvprātīgo Vokera Mākslas centrā (Walker Art Center) Mineapolē, kur Debora Bella pirmoreiz saskārās ar tādiem avangarda māksliniekiem kā Tvaila Tarpa (Twyla Tharp) un Merss Kaningems (Merce Cunningham). Viņa ir strādājusi kā ārštata fotogrāfe un fotogrāfa asistente Ņujorkā, bet mākslas tirgotājas karjeru uzsāka Sandera galerijā (Sander Gallery), kur strādāja ar vācu un čehu fotogrāfu, tai skaitā Augusta Sandera (August Sander), vintāžas darbiem. Deboras Bellas privātajā galerijā Čelsijas rajonā Ņujorkā (2000-2011) varēja atrast tādu meistaru kā Diānas Arbusas (Diane Arbus), Viljama Eglestona, Garija Vinogranda (Garry Winogrand), Lizetes Modelas (Lisette Model) un citu slavenu fotogrāfu darbus.

Debora Bella Rīgā ir ieradusies, lai piedalītos Rīgas Fotomēnēša pasākumos, kur stāstīs par amerikāņu fotogrāfes Mērijas Elenas Mārkas daiļradi. Izstādes atklāšana paradzēta 10. maijā jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā.

Vieslekcija LKA Latvijas Kultūras koledžā norisinās, pateicoties sadarbībai ar ASV vēstniecību Latvijā. Visi interesenti lūgti apmeklēt lekciju bez maksas vai skatīties video tiešaraidi internetā