Valmierā, mākslas "Galerijā Laipa", ceturtdien, 25. Novembrī, plkst. 18:15 notiks lekciju cikla "Kultūras Laipa" 12.lekcija "Fotomāksla", lekciju lasīs Vidzemes fotogrāfu kopas vadītājs, fotogrāfs, pasniedzējs Aleksejs Koziņecs. Projekts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

"Jau septiņpadsmito gadu desmitu fotogrāfija fiksē realitāti. Gaismas pieraksta tehnoloģiju straujais izrāviens šeit un tagad - laiktelpā, kur fotokameru objektīvi ir tik visuresoši un subjektīvi kā vēl nekad, kur tikpat kā nepastāv nedz kanoni, nedz tabu, kur beidzot var rādīt to, kas līdz šim bijis nepieprasīts vai liegts, - ir savairojis fotogrāfus un iedvesmojis tos liecināt par mūsu laikā un telpā notiekošo vai inscenēto, savukārt skatītājs alkst to visu aplūkot." atzīst Harijs Liepiņš, www.foto.lv redkolēģijas biedrs.

Fotogrāfija dzīvo blakus cilvēkam, dokumentējot, atsaucot atmiņā, priecējot, greznojot un atklājot emocijas, kas radušās šeit un tagad. Jebkurš no mums atzīs, ka nedēļas nogale, mīļākās grupas koncerts, pārgājiens vai dzimšanas dienas svinības nav iedomājamas bez fotoaparāta līdzās. Taču arī fotomākslā pastāv kanoni, pareizības, kas jāievēro, lai fotoattēls spētu aizskart visdziļāko dvēseles stīgu.

Vidzeme ir unikāla ar Vidzemes fotogrāfu kopu, kas savu mājvietu ir raduši mākslas "Galerijas Laipa" telpās. Šoreiz, lekciju cikla "Kultūras Laipa" ietvaros, uz sarunu aicinām Vidzemes fotogrāfu kopas vadītāju, izcilu fotogrāfu - Alekseju Koziņecu. Labs fotogrāfs atšķiras ne tikai ar spēju ieraudzīt, bet arī ar spēju "pareizi" pasniegt redzēto, tādēļ aicinām visus interesentus uz lekciju ņemt līdzi kādu no savām fotogrāfijām, par kuru būs iespēja saņemt lektora detalizētu vērtējumu.

Kopš 2009. Gada mākslas "Galerija Laipa" ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu realizē projektu - lekciju cikls "Kultūras Laipa". Šī projekta ietvaros valmierieši tiek aicināti iepazīties ar visdažādākajiem mākslas izpausmes veidiem, kā arī izzināt mākslas tapšanas procesus, vēsturi, psiholoģiju, pat nozīmi.

Projekta iniciators Normunds Cercins: "Galerija "Laipa" ir vieta, kur droši patverties no ikdienas rutīnas uzliktajiem rāmjiem un rast iespēju pilnveidot savu erudīciju visplašākajās kultūras jomās - mākslas tapšanas procesu izzināšanā, kultūrvēsturē, mūzikā un daudzos citos cilvēka radošās domas fenomenos."