Riga 2014 un ES-Japanas Festivalu Komiteja aicina uz izstades "Japana eiropieša acim/ Japana šodien 16.izdevums: Aleksandrs Gronskis. Nina Korhonena" atklašanu š.g. 23.maija, pl.16:00 Kulturas pili "Ziemeblazma", Ziemeblazmas iela 36.

Ik gadu divi Eiropas fotografi tiek aicinati iemužinat Japanas dažadas prefekturas, pamata izvirzot Japanas cilvekus un viu šodienas dzivesveidus. Projekta meris ir sniegt iespeju japaiem atklat pašiem sevi, uz savu ikdienu paraugoties no malas, savukart eiropiešiem iepazities ar to, kas lidz šim, iespejams, bijusi taluma esoša austrumu valsts, un tadejadi sniedzot padziinatu izpratni par Japanu.

Katrs fotografs uzem unikalus kadrus, raugoties no savas perspektivas, un šie kadri butiski atširas no stereotipiskiem Japanas atteliem vai tiem, kas tiek atspoguoti masu medijos. Lidz šim 56 fotografi ir fotografejuši 35 prefekturas dažadas Japanas puses. Projekts tiek istenots katru gadu ar noluku lidz projekta beigam nofotografet visas 47 Japanas prefekturas. Ši gada projekts tiek istenots sadarbiba ar fotografiem Aleksandru Gronski no Rigas un Ninu Korhonenu no Stokholmas. Kuratore – Mikiko Kikuta.

Izstade notiek Rigas Fotomeneša 2014 ietvaros.

Ludzam apstiprinat savu klatbutni, rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.