Tiltu būves inženiera Sergeja Borisova pasaule2015. gada 25. februārī aprit 85 gadi Latvijas tiltu būves inženierim Sergejam Borisovam. Savā jubilejas izstādē "Tiltu būves inženiera Sergeja Borisova pasaule" Mencendorfa namā viņš prezentē savus tiltu projektus, demonstrē savu seno aizraušanos ar fotografēšanu un ceļošanu, kā arī izrāda lepnumu par savu dzimtu. Ar viņa līdzdalību tapuši daudzi tilti un to rekonstrukcijas Latvijā un ārzemēs, to vidū – Akmens tilts pār Daugavu Rīgā, Vecmīlgrāvja auto un dzelzceļa tilti, tilti pār Lielupi Jelgavā, Slokā, Kauguros, tilts pār Bārtu Liepājā, tilts pār Neris Kauņā, virkne tiltu Afganistānā un citi.


Sergejs Borisovs iemūžinājis fotogrāfijās ne vien savus tiltus, bet arī citu inženieru veidotus tiltus, dabasskatus, pilsētu ainavas un kultūras objektus. Tapušas darbu sērijas, veltītas Latvijas ūdeņiem, vecpilsētai, Afganistānai, ceļojumiem uz Šrilanku, Indiju, Izraēlu, Franciju, Itāliju u.c. ģeogrāfiskām vietām.

Izstādes nozīmīgu daļu veido fotogrāfijas, kuras stāsta par viņa ģimeni – sākot ar vācbaltiešu vecvecākiem no mātes puses un krievu aristokrātiem no tēva puses. Ar lielu mīlestību tiek glabātas dzimtas relikvijas – monētas, trauki, reprodukcijas, dokumenti. Daudz ir fotografēta sieva un meita, meitas ģimene. Inženieris lepojas ar savu mazdēlu, kurš kļuvis par kinooperatoru un fotogrāfu.

Tāda ir Sergeja Borisova pasaule-nozīmīgu darbu, piedzīvojumu un mīlestības pilna.

Izstāde ir apskatāma no 26.02.-29.03.2015!