Valdis Brauns Mūža mirkļiAicinām ceturtdien, 12.martā, Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 8 (Latio telpās), pulksten 16.30 apmeklēt latviešu fotomākslinieka Valda Brauna fotoalbuma "Mūža mirkļi" prezentāciju, kurā piedalīsies arī pats mākslinieks.
Līdz 31.martam turpat ir apskatāma fotoalbumam veltīta fotoizstāde.
Valdis Brauns ir dzimis 1945.gadā Ventspils rajona Ugāles ciemā, ar fotogrāfiju nodarbojas kopš 21 gada vecuma. Brauns ir piedalījies 282 izstādēs, saņēmis 142 apbalvojumus. 1978.gadā World Press Photo Holandē par darbu "Laimes lietus" saņēmsis zelta medaļu "Zelta acs". Mākslinieka darbi izstādīti ne tikai dzimtenē, bet arī tālu aiz tās robežām, viņa darbi publicēti dažādās fotogrāfijas gadagrāmatās, kā arī atrodas daudzās muzeju un privātās kolekcijās.


Mākslas zinātnieks Jānis Borgs par Valdi Braunu: "Valda Brauna fotomāksla ir uzsvērti poētiska un ar jūtīgu humānismu apgarota. Tās vēstījums un tēlainība ir radniecīga dzejnieka izteiksmei. Arī šeit priekšplānā ir nevis fotogrāfijai it kā piemītošais dokumentālisms, bet gan liriskas metaforas, romantisks simbolisms, smalku noskaņu elēģijas."