ielūgums Māris BogustovsIzstādes autors Māris Bogustovs stāsta par savu ieceri: "Šo izstādi man radās doma izveidot šogad – sakarā ar Latvijas Laikmetīgās Mākslas Centra (LLMC) pasludināto Hardija Lediņa gadu, kaut gan jau biju NSRD (Nebijušu Sajūtu Restaurācijas Darbnīcā) šo tēmu prezentējis, iekļaujot to savā foto izstādes ekspozīcijā jau Vācijā kopš 1990. gada.
Hardijs Lediņš bija mans favorīts 1987. un 1988. gadā. Viņš atstāja uz manu radošo darbību ļoti spilgtu iespaidu. Man sanāca sadarboties ar sev līdzīgi domājošo, laikam tāpēc šajā periodā Hardijs mani aicināja uz piecām performancēm pēc kārtas: performance "Dr. Enesera binokulāro deju kursi" Salaspils Botāniskā dārza Palmu mājā (1987); akcija "Pavasara tecīla" (1987); ikgadējais gājiens uz Bolderāju (1987); pirmā "aptuvenās" mākslas izstāde Zinību namā, Rīga (1987) un otrā "aptuvenās" mākslas izstāde "Kurmis alā" Aizrobežu mākslas muzeja Velvju zāle, Rīga (1988).
Tajā laikā ļoti ietekmīgs faktors bija tas, ka padomju sistēmas apstākļos inteliģence dzīvoja vienādi trūcīgos apstākļos, tas tikai sekmēja garīgo saikni starp neordināri domājošiem māksliniekiem, un tā ir atšķirība no šodienas radošās inteliģences, kuri dalās jau trūcīgajos un ļoti labi situētajos.
Pats biju aizņemts kā fotogrāfs ar iztikas pelnīšanu, strādāju kā modes fotogrāfs un veicu līgumdarbus dažādās izdevniecībā. Ar saviem piedāvājumiem sadarboties Hardijs man deva iespēju izslēgties no komerciāliem foto darbiem, tas bija kā atslodze – darboties, fotografēt NSRD performances. Šīs nebijušās sajūtas, vēl šodien liek man par to pozitīvi domāt. Esmu dziļi gandarīts, ka varu Hardija Lediņa gada ietvaros eksponēt savu darbu izstādi, kas veltīta šai izcilajai personībai."
Izstāde apskatāma no š.g. 10. novembra līdz 6. decembrim!