fm viz 04 1Trešdien, 10. jūnijā plkst. 19.00, Mārtiņa kapos Pārdaugavā (Hāmaņa iela 4) notiks mākslinieces Elīnas Semanes izstādes “Viss ir sūds, izņemot čuras” atklāšana. Pasākums notiek festivāla “Rīgas Fotomēnesis 2020” ietvaros. Atklāšanas laikā māksliniece piedāvās barbekjū, bet ar mūzikālo priekšnesumu uzstāsies DJ REYWYA.
Fotogrāfijās Elīna Semane atklāti un drosmīgi dokumentē savu ikdienu, draugus, nebaidoties runāt par tādām tabu tēmām, kā depresija, nāve un pašiznīcināšanās. "Tās ir dusmas uz pasauli, kas balstās nesakārtotās attiecībās pašai ar sevi," saka autore. Kapi izvēlēti par izstādes norises vietu, jo nāves tēma caurvij mākslinieces darbus un personīgo dzīvi, bet tajā pašā laikā viņa to uzskata par ideālu izstādes un brīvā laika pavadīšanas vietu. “Tā ir kā paradīze zemes virsū.”
Fotogrāfijas kapos tiks izvietotas uz sētas un kokiem. Mārtiņa kapi apmeklētājiem pieejami visu diennakti. Izstādes beigu datums - nezināms.
Elīna Semane (1991) ir studējusi fotogrāfiju pie Andreja Granta un ISSP skolā, bet šobrīd studē Vizuālo komunikāciju maģistra studiju programmā Latvijas Mākslas akadēmijā. Pērn Rīgas Fotomēneša laikā bija skatāma mākslinieces personālizstāde “Laiks dzīvot, laiks at*isties”, bet LMA izstādē “Academia” viņa veidoja skandalozas performances kopā ar mākslinieci Anci Vilnīti.
Festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2020" centrā šogad ir fotogrāfijas un mākslas vizualitāte, kā arī mākslinieka emocionālā pasaule. Festivāla programma, ko raksturo tādi atslēgas vārdi, kā sapņi, izmisums, iekāre, nāve un dīkstāve, sastāv no mākslinieku performancēm, izstādēm, projekcijām, akcijām pilsētvidē, telpās un internetā. Mājas lapā http://dikstave.lv var iepazīties gan ar gaidāmajiem notikumiem, gan jau notikušo pasākumu video dokumentācijām.
Rīgas Fotomēnesi atbalsta Rīgas Dome, VKKF, Labietis, žurnāls FK.

Elīna Semane

Elīna Semane

Elīna Semane

Elīna Semane

Elīna Semane