Henriks Dunkers plakātsLabdien, cienījamie kolēģi, muzeja draugi un atbalstītāji!  Ielūdzam Jūs piedalīties Latvijas Fotogrāfijas muzeja organizētajā sarunu vakarā ar izstādes “Saistīts ar Latviju” autoru Henriku Dunkeru, kurš pirmo reizi notiks attālināti ZOOM platformā. Tikšanās notiks attālināti ZOOM platformā, ceturtdien, 19. novembrī, plkst. 19:00. Pasākuma valoda: Angļu.

Izstādi “Saistīts ar Latviju” ir iespējams apskatīt no 12. novembra līdz 13. decembrim Latvijas Fotogrāfijas muzeja izstāžu zālēs. Somu fotogrāfs Henriks Dunkers (Henrik Duncker) sešās dažādās fotogrāfiju sērijās — “Rados ar Latviju”, “Karostas tapetes”, “Liepāja pēc pusdienas”, “Zivis”, “Studio Kapsēde” un “Dāvana pēc protokola” — sniedz ieskatu savās refleksijās par Latviju un šeit pavadītajiem pēdējiem astoņpadsmit gadiem.

H. Dunkera attēli ir daudznozīmīgi un kompleksi. Caur saviem darbiem viņš izsaka komentārus ne tikai par postpadomju bloka valsts ikdienas estētiku un tās vērtībām, bet arī atgādina par lielākām vēsturiskām un politiskām izmaiņām visā reģionā. Statiskie, bet tomēr tik dzīvīgie un priekpilnie attēli sniedz visiem latviešiem iespēju apskatīt savu kultūru jaunā gaismā.

Dalība – bez maksas. Maksimālais dalībnieku skaits – 100.

Lūdzam reģistrēties pasākumam: https://forms.gle/segs5p7tbb3SCoEE8. Uz norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīt pasākuma pieejas kods. Pasākums tiks ierakstīts.

Informējam, ka muzejs ir atvērts un ievēro visas prasības saistībā ar COVID-19 infekcijas ierobežošanu. Izstādi iespējams apskatīt muzejā līdz 13. decembrim muzeja darba laikā:  pirmdienās, otrdienās – slēgts, trešdienās, piektdienās, sestdienās, svētdienās – 10-17,  ceturtdienās – 12 – 19. Muzejs 18. novembrī būs slēgts!

HenrikDuncker 2012 Rados ar Latviju