Fotokonkurss "Vācu arhitekti Rīgā" ir aicinājums skolēniem un studentiem pievērst uzmanību Rīgas arhitektūrai un celtnēm, kurās iemūžināts vācu arhitektu ieguldījums.
Bieži ejot pa Rīgas ielām, skatienu vēršam tikai taisni, bet ir vērts paskatīties apkārt un apzināties, cik daudz skaista spēj sniegt galvaspilsēta. Tieši tāpēc Latvijas Vācu savienība sadarbībā ar Vācijas vēstniecību, Gētes institūtu un Domus Rigensis veido fotokonkursu jauniešiem, lai raisītu vēlmi izzināt un apskatīt to īpašo, ko ikdienā ne vienmēr pamanām - arhitektūru. Un vēl interesantāk ir iejusties tūrista lomā un iemūžināt skaistāko labās fotogrāfijās

Konkursa nolikums

Konkursa mērķi:
- aicināt vidusskolēnus un studentus atklāt vai padziļināt savas fotografēšanas prasmes, atklāt sevī jaunu talantu, pilnveidot sevi;
- veicināt vidusskolēnu un studentu interesi par vācu arhitektu ieguldījumu Rīgas arhitektūrā.

Konkursa dalībnieki: 10.-12. klašu skolēni un studenti.

Konkursa darba forma: katram dalībniekam jāiesniedz līdz 3 fotogrāfijām, kuras ir fotografējis viņš pats un kurās attēlota arhitektūra, kuras autors ir kāds no vācu arhitektiem.

Lai sniegtu ieskatu par fotografēšanas pamatprincipiem un Rīgas arhitektūru, kā arī vācu arhitektu darbiem, tiek organizētas meistarklases pie Foto akadēmijas pasniedzēja, Latvijas labākā arhitektūras fotogrāfa Indriķa Stūrmaņa un RTU Arhitektūras fakultātes profesora un daudzu grāmatu autora Jāņa Krastiņa. Meistarklases notiks 2010. gada 3. novembrī, Gētes institūtā, Torņa ielā 1 (ieeja no Klostera ielas) no 17.00 līdz 20.00.

Arī tie, kuri nebūs apmeklējuši meistarklases, ir aicināti piedalīties konkursā.

Konkursa norises laiks: konkursa darbi jāiesūta līdz 2010. gada 22. novembrim.

Darbu iesūtīšana: līdz 3 (var arī vienu vai divas fotogrāfijas) fotogrāfijām elektroniskā formātā uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Autoram jānorāda vārds, uzvārds, skola vai augstskola un telefona numurs.

Konkursa žūrija: Darbus izvērtēs žūrijas komisija: arhitektūras fotogrāfs, lektors Indriķsis Stūrmanis, profesors Jānis Krastiņš, Vācijas vēstniecības kultūras referente Wiebke Brahe, Latvijas Vācu savienības priekšsēdētāja Aina Balaško un Domus Rigensis priekšsēdētājs Eižens Upmanis.

Uzvarētāju apbalvošana: Darbu autori tiks aicināti uz konkursa noslēguma pasākumu, kura laikā tiks apbalvoti uzvarētāji un nelielas balvas saņems katrs konkursa dalībnieks.

Papildus informācija:
Madara Zaharčonoka
Latvijas Vācu savienība
Fotokonkurss ‘'Vācu arhitekti Rīgā''
(+371) 27555096
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Info: www.verband.lv