Izstādes mērķis:

1. Radoši un interesanti atklāt un parādīt Latvijas dabas unikalitāti, atrodot un nofotografējot vietas, kuras ir mazāk zināmas un mazāk populāras.
2. Latvijas tradicionālos dabas objektus atspoguļot netipiskā, oriģinālā un mazāk pierastā veidā.
3. Izveidot izstādi, kurā tiks izvietotas 30 fotogrāfijas, kas veidos harmonisku veselumu par Latvijas dabu.


Konkursa un izstādes norises laiks:

Iesūtīto fotogrāfiju atlase jeb konkurss notiks no 2009.gada 1.augusta līdz 2009.gada 29.augustam. Fotogrāfijas jāsūta uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu (pēdējais iesūtīšanas termiņš ir 29.augusts). Konkursa rezultāti būs zināmi 5.septembrī (tos vērtēs profesionāla žūrija, izvēloties 30 labākos darbus). Veiksmīgāko autoru 30 darbi arī veidos izstādi ‘'Latvijas daba - mūsu skaistums'', kura notiks no 2009.gada 21.septembra līdz 2009.gada 7.novembrim.


Par fotogrāfiju (-ām):

1. Galvenais autoru uzdevums ir atsūtīt fotogrāfiju (-as), kurās interesantā veidā būtu atainota kāda īpaša, plašākai sabiedrībai nezināma vieta vai dabas objekts, kas rosinātu to vēlāk arī apmeklēt un ieraudzīt realitātē. Ievērībai! Aizliegts iesniegt fotoattēlus, kuros redzami pornogrāfiska un vardarbīga satura darbi.
2. Fotogrāfijai jāpievieno informācija par autoru (vārds, uzvārds, kontakttālrunis), kā arī fotogrāfijā atainotās vietas vai objekta adrese. Organizācija ‘'Creativus'' garantē privātu ziņu nepublicēšanu.
3. Fotogrāfijas jāiesūta digitālā veidā JPEG,TIFF vai RAW formātā ar attēla garāko malu ne mazāku kā 1000 pikseļu. Pēc fotogrāfijas atlases organizatori sazināsies ar veiksmīgāko fotogrāfiju autoriem un vienosies par pilna izmēra faila saņemšanu (ne mazāk kā 6 Mpix, pietiekama attēla detalizācija bez artefaktiem, kas radušies kļūdainas apstrādes rezultātā vai fototehnikas defektu dēļ). Nepieciešamības gadījumā izstādes organizatori nodrošinās iesūtītā faila digitālu pēcapstrādi un sagatavošanu lielizmēra printēšanai (60x90 cm). Fotogrāfijai jābūt taisnstūrveida (horizontāli, vertikāli), un tā var būt gan krāsaina, gan melnbalta.

Ievērībai! Ja iesūtītie pilna izmēra faili neatbildīs printēšanas prasībām, tad tiks izvēlēti citi tā paša vai citu autoru darbi pēc žūrijas ieskatiem.


Fotogrāfijas apraksts:

Katrai iesūtītajai fotogrāfijai autoram ir jāpievieno paskaidrojums, kāpēc viņš ir vēlējies fotografēt tieši to dabas objektu vai vietu. Aprakstam nav jābūt garam, bet tas būs nozīmīgs fotogrāfiju izvērtēšanā.


Dalībnieku skaits un autortiesības:

1. Pieteikties konkursā var neierobežots skaits autoru, kuriem aizraušanās ir fotografēšana un nav vienaldzīga daba.
2. Katrs autors drīkst iesūtīt ne vairāk kā 5 paša fotografētus darbus.
3. Iesniedzot izstādei fotogrāfiju, autors apliecina savu labprātīgo piedalīšanos konkursā un neiebilst pret publicitāti medijos (arī fragmentālu) un savu darbu izmantošanu mārketinga nolūkos.
4. Organizācija ''Creativus'' garantē pilnīgu autortiesību aizsardzību.


Darbu vērtēšana:

1. Fotogrāfija (-as) atbilstība tēmai ‘'Latvijas daba - mūsu skaistums'' un izvirzītajiem projekta mērķiem;
2. Veiksmīgs un radošs dabas objekta vai vietas atspoguļojums konkursa izvirzītajiem noteikumiem;
3. Precizitāte, norādot autora vārdu, uzvārdu, kontakttālruni, fotografētās vietas adresi vai atrašanās vietu;
4. Interesants, radošs un atbilstīgs fotogrāfijai autora koncepcijas izklāsts;
5. Iesūtīto fotogrāfiju skaita atbilstība konkursa noteikumiem;
6. Fotogrāfijas atbilstība norādītajiem izmēriem un kvalitātei (JPEG vai TIFF formātā ar izmēru ne mazāku kā 1000 pikseļu, 6 Mpix, ir ar tehnisko kvalitāti, kura atbilst printēšanas prasībām - 60x90 cm).
7. Atlasot darbus izstādei, žūrija ņems vērā to, vai atlasītie 30 darbi tiešām aptver pēc iespējas plašāku Latvijas ģeogrāfisko diapazonu un dabas daudzveidību. Darbiem ir jāpapildina citam citu un jāveido stāstījums par izvēlēto tēmu.


Apbalvošana:

1. Žūrijas atlasītos veiksmīgākos darbus vēl turpinās vērtēt izstāžu apmeklētāji, balsojot gan konkrētajās izstādes vietās (balsošanas urnas), gan organizācijas ‘'Creativus'' mājaslapā.
2. Šis apmeklētāju vērtējums pievienosies žūrijas vērtējumam, nosakot uzvarētāju. Autoram - uzvarētājam - balvā 100 Ls, kā arī pārsteiguma balva no projekta organizatoriem;
3. 15 veiksmīgākie autori saņems veicināšanas balvas no fotosalona www.fotoveikals.lv.
4. Kādam autoram būs iespēja saņemt arī īpašu žūrijas specbalvu.
5. 30 veiksmīgākajiem autoriem par uzvaru tiks paziņots telefoniski, kā arī rezultāti tiks publicēti medijos.
6. Oficiālā apbalvošana jeb noslēguma pasākums notiks Ogres Kultūras centrā (datums tiks paziņots atsevišķi).


Izstāžu norises vietas:

Plānots, ka izstāde ‘'Latvijas daba - mūsu skaistums'' notiks tirdzniecības centros ‘'Origo'' un ‘'Alfa'', lidostā ‘'Rīga'', kā arī Ogres, Ventspils un Valmieras pilsētās.