Cina Hendy LieSony Pasaules fotogrāfijas balva (Sony World Photography Awards) ir pasaulē lielākais foto konkurss sadarbībā ar Pasaules Fotogrāfijas organizāciju (World Photo Organization) - katru gadu tiek piesaistīti gan topošie talanti, gan jau zināmi mākslinieki, tādējādi prezentējot pasaules labākās mūsdienu fotogrāfijas, kuras tapušas pēdējo 12 mēnešu laikā.
Vēlamies iedrošināt ikvienu pieteikties konkursā – jebkurā no tā kategorijām, ieskaitot Latvijas nacionālo apbalvojumu, paverot iespēju uz plašāku atpazīstamību. Kas ne mazāk svarīgi, uzvarētājs balvā iegūs vērtīgu foto tehniku.
Nacionālā apbalvojuma ietvaros no katras valsts tiek izvēlēts vislabākā fotoattēla autors. 2015. gada Latvijas nacionālajā konkursā uzvaras laurus plūca Rīgā dzīvojošais fotomākslas students Reinis Fjodorovs: "Fotogrāfija vienmēr ir bijusi mana sirdslieta, bet uzvara Sony pasaules fotogrāfijas konkursā man deva pārliecību, lai savu aizraušanos pārvērstu par profesiju. Kā uzvarētājs es ieguvu publicitāti un atzinību, kas veicināja plašāku interesi par maniem darbiem."
Pieteikšanās ir ļoti vienkārša – iesniedz savus labākos darbus līdz 5. janvārim:
- Jebkurā kategorijā:
- Latvijas nacionālajam apbalvojumam:
Ieskatam piedāvājam dažas fotogrāfijas, kuras jau iesūtītas Sony Pasaules fotogrāfijas balvai 2016 (pielikumā).
Savukārt 2015. gada uzvarētāju darbi pieejami šeit: Download

Sastregumstunda Julian Ghahreman Rad