Valmiera fotogrāfijāsNo 1.marta līdz 31.oktobrim Valmieras pilsētas pašvaldība aicina profesionālus fotogrāfus piedalīties īpašā fotokonkursā "Valmiera fotogrāfijās". Konkursa ideja ir radīt grāmatu – fotoalbumu par Valmieras pilsētu, kas reprezentētu Valmieru un valmieriešus. Unikāli – grāmatas autori būs fotogrāfi, kuri piedalīsies fotokonkursā, tādējādi viņi būs radījuši vēsturē paliekošu vērtību, par ko leposies vēl daudzas valmieriešu paaudzes.
Fotokonkurss tiek organizēts trīs kārtās: 1.kārta "Ziema un pavasaris Valmierā" norisināsies no 1.marta līdz 31.maijam; 2.kārta "Vasara Valmierā" notiks no 1.jūnija līdz 31.augustam; 3.kārta "Rudens Valmierā" ilgs no 1.septembra līdz 31.oktobrim. Fotoattēlus varēs iesniegt elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu un tos augšupielādējot Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā "Valmieras fotokonkurss". Katrs fotogrāfs konkursa norises laikā var iesniegt neierobežotu fotogrāfiju skaitu, taču jāievēro kārtu termiņi: fotoattēli, kas atbilst ziemas un pavasara tēmai, iesniedzami līdz 31.maijam; fotoattēli, kas atbilst vasaras tēmai, iesniedzami līdz 31.augustam; fotoattēli, kas atbilst rudens tēmai, iesniedzami līdz 31.oktobrim. Būtiski – iesniedzamās fotogrāfijas nedrīkst būt vecākas par 2015.gada 1.janvāri.
"Lemjot par jaunas Valmieras fotogrāmatas izveidi, nonācām pie idejas, ka tā gūs īpašu vērtību, ja to veidos profesionāli fotogrāfi. Grāmatas tapšanā aicinām piedalīties gan vietējos Valmieras fotomāksliniekus, kuri zina īpašus rakursus, Valmieras raksturīgākās vietas, tradicionālās "garšas" un pasākumus, gan fotogrāfus no citām vietām, kuri uz Valmieru paskatīsies "citām acīm", tādējādi grāmatai dāvājot oriģinālus un vēl neredzētus kadrus. Fotomāksliniekiem šī ir unikāla iespēja ierakstīt savu vārdu vēstures lapaspusēs, kā arī radīt savai pilsētai krāšņu, reprezentablu un kvalitatīvu fotoalbumu, kas palīdzēs nest Valmieras vārdu tālāk pasaulē," skaidro Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums.
Jāpiemin, ka iesniegtās fotogrāfijas atbilstoši koncepcijai izvērtēs grāmatas mākslinieks, atlasot aptuveni 600 fotoattēlu. Fotokonkursa dalībnieki, kuru fotoattēli konkursa kārtībā tiks atlasīti, saņems naudas balvu proporcionāli izvēlēto fotogrāfiju skaitam: 1.vieta (autors, kuram būs visvairāk atlasīto fotogrāfiju) saņems 520 EUR; 2.vieta (autors, kuram būs otrais lielākais atlasīto fotoattēlu skaits) saņems 390 EUR; 3.vieta (autors, kuram būs trešais lielākais atlasīto fotoattēlu skaits) saņems 260 EUR.
Ar fotokonkursa "Valmiera fotogrāfijās" nolikumu, tai skaitā darba uzdevumu var iepazīties mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā "Valmieras fotokonkurss" vai sūtot pieprasījumu uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..