vietas aiznemejs greyFotokonkursu organizē biedrība "Latvijas Piļu un muižu asociācijas" un aicina – apceļo, fotografē un laimē! Noķer rudeni kādas muižas parkā vai pieķer pils spoku, kurš atgriezies, veļu laikam tuvojoties. Iemūžināti zeltā tērpušies koki, pēdējie siltie saules stari, īpašā gaisma, sveču siltums, rudens veltes vai kādi citi rudens noskaņas veidotāji var palīdzēt Tev tikt uz akcijas "Apceļosim Latvijas pilis un muižas" noslēguma balli Jaunpils pilī!

Konkursa noteikumi

1. Vispārīgie.
1.1. Fotogrāfijas iesniedzējam obligāti ir jābūt fotogrāfijas autoram.
1.2. Fotogrāfija var būt uzņemta ar jebkādu fotokameru (digitālo, analogo) vai elektronisko iekārtu ar fotografēšanas funkciju.
1.3. Fotogrāfijas jāiesniedz līdz 22.10.2017. plkst. 23:59, nosūtot uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.  ar tematu "Autora vārds uzvārds_Pils/muižas nosaukums_Rudens” un e-pastā norādītu autora vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju.
1.4. Iesniedzot fotogrāfijas, autors tās bez atlīdzības nodod biedrības "Latvijas Piļu un muižu asociācija" (turpmāk – LPMA) īpašumā, kas patur tiesības iesniegto/-ās fotogrāfiju/-as izmantot savām vajadzībām. LPMA apņemas nodrošināt iesūtīto fotogrāfiju autoru autortiesību aizsardzību, publicējot fotogrāfijas, norādot autora vārdu, uzvārdu.
1.5. Viens autors drīkst iesūtīt ne vairāk kā divas fotogrāfijas.
1.6. Autoram ir jāsaglabā oriģinālais fails ar neizmainītiem EXIF datiem vai filmiņas negatīvs, lai pēc organizatora pieprasījuma varētu pierādīt, ka ir šīs fotogrāfijas autors.
1.7. LPMA saziņai ar balvu ieguvējiem izmantos e-pasta adresi, kas norādīta iesniedzot fotogrāfijas.
2. Saturiskie.
2.1. Konkursā jāiesniedz paša radīta fotogrāfija, kurā redzams kāds no akcijas "Apceļosim Latvijas pilis un muižas" objektiem (interjers vai eksterjers) rudens noskaņā.
2.2. Attēlā redzamais nedrīkst pārkāpt vispārpieņemtās morāles un pieklājības normas vai pastāvošos normatīvos aktus.
2.3. Attēlā nedrīkst būt vardarbība, pornogrāfija vai cita veida aizskarošs un amorāls saturs.
 
3. Tehniskās prasības.
3.1. Fotogrāfija var būt krāsaina vai melnbalta JPG formātā ne lielāka par 10 MB.
3.2. Uz fotogrāfijas nedrīkst būt nekādi datumi, uzraksti, logotipi (izņemot tos, kas ir redzami pašā fotogrāfijā) vai paraksti.
3.3. Fotogrāfija nedrīkst būt digitāli ierāmēta.
3.4. Fotogrāfijas pēcapstrāde pieļaujama tikai un vienīgi attēla tehniskās kvalitātes uzlabošanai, kas nemaina un neietekmē attēla saturu.
3.5. Fotogrāfija nedrīkst būt izveidota, apvienojot vairākus attēlus.
3.6. Fotogrāfija nedrīkst būt selektīvi rediģēta (kādas detaļas vai fragmenta būtiska pārveidošana vai iekopēšana no cita attēla).

3.7. Gadījumā, ja žūrijai rodas aizdomas par konkursa tehnisko noteikumu pārkāpumu, žūrijai ir tiesības pieprasīt oriģinālu, neapstrādātu failu.

4. Vērtēšana.
4.1. Konkursam iesniegtās fotogrāfijas vērtēs žūrija, kuras sastāvā ir LPMA prezidente Emerita Gruzde (žūrijas priekšsēdētāja), viceprezidents Jānis Lazdāns,  valdes locekle Asnāte Avotniece, LMS biedre, RSMT pasniedzēja un fotogrāfe Linda Ratuta, fotogrāfs Jānis Romanovskis, turismagids.lv redaktore Andra Briekmane.
4.2. Notiks arī publiskais balsojums LPMA Facebook lapā no 25.10.-01.11.2017.
4.3. Iesniegto darbu vērtēšanas kritēriji:
4.3.1. Atbilstība konkursa nolikumam;
4.3.2. Oriģinalitāte;
4.3.3. Radošums;
4.3.4. Tehniskā kvalitāte.
4.4. Izvērtējot iesniegtos darbus, tiek noteikts viens vislabākais darbs.
4.5. Vienādu punktu skaita iegūšanas gadījumā noteicošā balss ir žūrijas priekšsēdētājai.  

 
5. Uzvarētāju paziņošana un balvas.
5.1. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti interneta vietnē www.pilis.lv  un turismagids.lv 02.11.2017.
5.2. Uzvarētāji abos balsojumos  balvā saņems ielūgumu 2 personām uz akcijas "Apceļosim Latvijas pilis un muižas" noslēguma balli Jaunpils pilī 25.11.2017. Par ielūgumu saņemšanu konkursa uzvarētājiem līdz 06.11.2017. jāsazinās ar LPMA.