Katerina Annenkova Latvia NationalAwards 20172017. gada 5. decembrī: Fotogrāfiem Latvijā un visā pasaulē atlicis tikai viens mēnesis, lai pieteiktos Sony Pasaules fotogrāfijas balvai, kas notiks jau 11.reizi. Pasākuma veidotāju Pasaules Fotogrāfijas organizācijas mājaslapā aplūkojami atklātajā konkursā jau iesniegtie attēli. Attēlus radījuši fotogrāfi no dažādām pasaules valstīm un tie aptver dažādas tēmas - no elpu aizraujošām aerofotogrāfijām līdz intīmiem portretiem un savvaļas dzīvniekiem.
Iesniegtās fotogrāfijas tiks vērtētas profesionālajā, atklātajā un jaunatnes kategorijā, kā arī nacionālajā līmenī - Latvijas labākie fotogrāfi, ir aicināti pieteikties Latvijas nacionālajai balvai. Šīs kategorija uzvarētājs gūs ne tikai būtisku globālu atzinību, bet arī vērtīgu foto tehniku no "Sony".
Sony Pasaules fotogrāfijas balva ir plaši atzīts kā viens no pasaules vadošajiem fotokonkursiem, kas atlasē iekļuvušajiem fotogrāfiem un uzvarētājiem ļauj baudīt globālu atpazīstamību un atzinību. Fotogrāfs Saimons Buttervorts (Simon Butterworth) (Apvienotā Karaliste, profesionālā konkursa uzvarētājs ainavas kategorijā 2015.gadā) sacīja: "Šī sasnieguma nozīme manā karjerā ir neaprakstāma, globālā atpazīstamība bija brīnišķīga, patiesībā mani darbi aizvien saņem pastiprinātu interesi tieši pateicoties šim konkursam.”

Bezmaksas pieteikšanās konkursam: www.worldphoto.org/swpa.

Termiņi un žūrija
2018. gada tiesnešiem jāpilda svarīgs uzdevums - apbalvot labākās šī gada fotogrāfijas vairākās kategorijās:
Atklātā (Open) – Viena labākā fotogrāfija
Jaunatnes (Youth) – Viena labākā fotogrāfija starp 12 – 19 gadus veciem fotogrāfiem

Nacionālā (National Award) – Viena labākā fotogrāfija, ko uzņēmis vietējais fotogrāfs katrā no vairāk kā 60 valstīm

Termiņš: 2018. gada 4.janvāris

Profesionālā (Professional) – Labākā darbu sērija

Termiņš: 2018. gada 11.janvāris

Žūrijas priekšsēdētājs ir Maiks Trovs (Mike Trow), britu “Vogue” attēlu redaktors, (Profesionālajam konkursam) un Zelda Čītla (Zelda Cheatle), kuratore (Atklātajam konkursam, jaunatnes konkursam un nacionālajai balvai). Plašāka informācija par 2018.gada konkursa žūriju atrodama vietnē: www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/2018-judges


Svarīgākie datumi

Visu kategoriju atlases saraksts tiks paziņots 2018. gada 28.februārī. Atklātā konkursa uzvarētājs un Nacionālo balvu ieguvēji tiks paziņoti 2018. gada 20.martā. “Gada fotogrāfs” un Profesionālās kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2018. gada 19.aprīlī.

Balvas un izstāde

“Gada fotogrāfs” balvā saņems 25 000 ASV dolāru, savukārt vispārējā atklātā konkursa uzvarētāji saņems 5 000 ASV dolāru. Visu kategoriju uzvarētāji saņems jaunāko “Sony Digital Imaging” aprīkojumu un Profesionālās kategorijas uzvarētāji tiks nogādāti Londonā, lai piedalītos Sony Pasaules fotogrāfijas konkursa svinīgajās vakariņās ceturtdien, 2018. gada 19. aprīlī.
Godalgotie un atlasītie attēli tiks eksponēti “Somerset House” Londonā no 2018.gada 20.aprīļa līdz 6.maijam. Izstādē tiks iekļauti arī ekskluzīvi jaunie darbi no "Outstanding Contribution to Photography Award " saņēmēja, kurš tiks paziņots 2018. gada janvārī. Balvas iepriekšējie saņēmēji ir Martins Pars (Martin Parr) (2017), “RongRong&inri” (2016), Eliots Ervits (Elliot Erwitt) (2015) un Mērija Elena Marka (Mary Ellen Mark) (2014).
Atklātā konkursa dalībnieku fotogrāfijas iespējams lejupielādēt vietnē: https://press.worldphoto.org