Kompānija Adobe piedāvā bez maksas lejupielādēt un testēt Photoshop CS6 Beta versiju. Jau informējām par šīs programmas lieliskajām iespējām, bet tas nav viss. Tagad jau parādās oficiālie testētāji, kas jau paspējuši apskatīt jaunās iespējas un iepazīstina ar tām video pamācībās.

Šobrīd beta versiju visi var testēt bez maksas un dot atsauksmes ražotājam par nepieciešamajiem uzlabojumiem. Oficiālā versija paredzēta 2012.gada pirmajā pusē (tātad līdz Jāņiem). Jaunajam Photoshop CS6 ir būtiski uzlabota ātrdarbība, vizuāli izmainīta saskarne (pirmo reizi pa 22 gadiem) un pievienotas visai daudz jaunas iespējas. Varētu teikt, ka šī versija ir veikusi vislielāko lēcienu attīstībā salīdzinot ar iepriekšējām versijām, kad tās nomainīja vecākās versijas.

Viens no jauninājumiem ir Content –Aware rīks, kas tagad ļaus daudz labāk kontrolēt situāciju un aizpildīt vietas ar to bildes daļu, kuru norādīsiet. Labāk to noskatieties demonstrācijas video:

 Esot izstrādāta jauna Adobe Mercury Graphics Engine (3D funkcijas un dažas GPU iespējas nestrādās ar Windows XP), kas uzlabo ātrdarbību tādām populārām funkcijām kā Liquify, Puppet Warp, Transform un Lighting Effects.

Tagad Photoshop programmā būs tāda paša iespēja kā Microsoft Word – informācija (apstrādātās bildes) automātiski saglabāsies fonā un netraucēs jūsu darbam. Ja uzkārsies programma, tad ieguldītais darbs nebūs vējā un to varēs atjaunot. Saglabāšanas intervālu var mainīt zem Edit>Preferences>File Handling>Automaticaly Save Recovery Information Every:

CS6 programmā ir pievienoti 3 jauni Blur filtri: Field Blur, Iris Blur un Tilt-Shift. Ja kādreiz lietojāt speciālus spraudņus šo efektu iegūšanai, piemēram, Alien Skin’s Bokeh, tad tagad tas jau ir iestrādāts Photoshop CS6 versijā un nebūs nepieciešamība iegādāties šos papildus spraudņus.

Visticamāk daudzi novērtēs Select>Color Range: Skin tones un face detection, kas palīdzēs automātiski atpazīt seju un ādas krāsu, to selektējot. Tagad visus bilžu apstrādes rīkus jūs varēsiet izmantot arī video rediģēšanai tieši Photoshop programmā. Tāpat Adobe Camera Raw 7 (ACR) ir daudzi uzlabojumi, par ko jau rakstījām iepriekš (pirmā saite). Viens no visbiežāk izmantotajiem rīkiem bilžu apgriešanai (crop tool) tagad ir izveidots ērtākā formā. Darbībā tas izskatās šādi:

 Ērti tagad būs lietot automātisko krāsu korekciju (Auto color correction), kas ir iestrādāta Curves un Levels pie opcijām (Options). Tur kā standarta opcija ir Enhance Brightness and Contrast, kas automātiski noteiks attēlam nepieciešamās korekcijas. Pie filtriem būs atrodams jauns filtrs Adaptive Wide Angle correction. Tas minimizēs zivsacs un panorāmas kropļojumus. Video tas būs labāk saprotams:

 Vēl jaunās iespējas var apskatīt šajā video:

Papildus video pamācības atradīsiet www.lynda.com/Photoshop-CS6-Beta-Preview.

Photoshop CS6 lieto Monaco dzinēju lai izmantotu video kartes GPU daudz vairāk procesiem nekā tas bija iepriekšējās versijās. Tādēļ videokartei būtu ieteicams vismaz 512MB VRAM.

Lejupielādēt un pamācību kā uzstādīt šo jauno programmu atradīsiet mājas lapā http://www.adobe.com/go/photoshopcs6.