bildes asumsPirms diviem gadiem informējām par Adobe Photoshop CS 5 neticamajām jaunajām iespējām, ko katrs tagad var lietot un izmantot dzīvē. Bet tagad pienācis laiks jaunajai CS 6 versijai, kas solās būt vēl iespaidīgāka ar milzīgiem uzlabojumiem un jaunievedumiem, kas pirms tam nevienā attēlu programmā nav bijis iespējams.

Kā pirmās izmaiņas vispirms lietotājs pamanīs vizuālajā izskatā – Photoshop būs vairāk līdzīgs Lightroom. Starp citu, jaunāko Lightroom 4 beta versiju jau var lejupielādēt un notestēt labs.adobe.com/technologies/lightroom4. Iespējams daudzi novērtēs jaunās iespējas, piemēram, fotoalbuma izveide pēc jau iestrādātiem paraugiem. Tomēr Photoshop CS6 solās būt vēl grandiozāks ar savām izmaiņām pret Photoshop CS5.

Adobe oficiāli paziņojis, ka šogad varēsim sagaidīt Photoshop CS 6 versiju, kaut gan beta versija internetā tika nopludināta pagājušā gada novembrī un iespējams daudzi jau paspējuši to pamēģināt un sapratuši, ka ātrdarbība ir būtiski uzlabota. To var redzēt tagad arī internetā daudzos programmas apskatos, piemēram, šādā:

Iespējams daudzi arī paspēja novērtēt Camera Raw 7 versiju, kas ne tikai precīzāk krāsas spēj no RAW faila izkonvertēt, bet ir iespējām bagātāks tieši fotogrāfijas pirmsapstrādē. Kā piemēru noskatieties šo video:

Ir arī ne tik ātri pamanāmas lietas, ko nekur neafišē, jo to var sajust tikai darbojoties ar programmu. It kā vecā sistēma, bet tomēr uzlabota un strādā daudz labāk. Piemēram, daudziem jau tik ierastais Healing Brush tagad daudz precīzāk salabos bojātās vietas attēlā. Bet ir vēl tādas lietas, ko lietotāji paši vēl nevar notestēt, jo tas netika iekļauts Beta versijā. Viena no grandiozākajām lietām būs asuma atgūšana fotogrāfijā. Līdz šim tika uzskatīts, ka neasu attēlu vairs nav iespējams labot, jo uzreiz bija jānofotografē asi, bet lūk kā tehnoloģijām attīstoties tagad arī fotogrāfi varēs uzelpot, jo daļēji neasām bildēm būs iespējams atgriezt asumu. To jau pagājušā gada oktobrī Adobe prezentēja savā konferencē: http://tv.adobe.com/watch/max-2011-sneak-peeks/max-2011-sneak-peek-image-deblurring

Turpat tika demonstrēta arī attēlu meklēšanas/kārtošanas sistēma: http://tv.adobe.com/watch/max-2011-sneak-peeks/max-2011-sneak-peek-pixel-nuggets. Iespējams tas tiks integrēts Bridge.

Vēl it kā lieliska lieta varētu būt fotogrāfiju apstrādes kopēšana no cita attēla:

Vienīgais ar šādu tehnoloģiju parastiem lietotājiem būs novienkāršota fotogrāfiju apstrāde līdz tādam līmenim, ka būs iespējams kopēt/plaģiatēt kāda mākslinieka stilu pie kura tas iespējams strādājis gadiem un vairs nevarēs atšķirt oriģinālā autora darbu no šāda parasta Photoshop CS 6 lietotāja darba pēc apstrādes stila. No vienas puses slikti, bet no otras puses labi, jo būs daudz vairāk radoši apstrādātu bilžu, kur īpašas programmas lietošanas prasmes vairs nebūs vajadzīgas.