Latvijas Sarkanais Krusts un Canon kopā uzsākuši Ziemassvētku labdarības kampaņu. Tās ietvaros tiek vākti līdzekļi, lai sniegtu atbalstu vismazāk aizsargātajiem cilvēkiem Latvijas Sarkanā Krusta sociālā atbalsta centros, kur ir iespējams saņemt jaunus un lietotus apģērbus, veselības veicināšanas konsultācijas, pārtikas pakas un sociālu atbalstu.

Kampaņa turpināsies līdz decembra beigām un ikviens var sniegt savu ieguldījumu, iegādājoties Canon IXUS, PowerShot, EOS vai Legria sērijas produktus.
Eva Ikauniece, Latvijas Sarkanā Krusta programmu koordinatore norāda, ka pēdējo gadu gaitā vajadzība pēc palīdzības ir daudzkārt palielinājusies. "Šī brīža ekonomikas lejupslīdes apstākļos sabiedrības neaizsargātākā daļa cīnās par to, lai varētu izdzīvot, un ir ļoti būtiski sniegt kaut nelielu atbalstu, lai palīdzētu cilvēkiem grūtā brīdī, it īpaši, šajā pirmssvētku laikā" stāsta Eva Ikauniece.
Eva Ikauniece cer, ka šī Canon iniciatīva būs plaši atspoguļota un viņa iedrošina arī citas kompānijas palīdzēt visneaizsargātākajiem sabiedrības slāņiem. Uzņēmumi var ziedot labdarības organizācijām gan naudu, gan produkciju, gan savus pakalpojumus - galvenais ir atrast savstarpēji pieņemamu sadarbības veidu, lai gandarījums būtu gan palīdzības sniedzējam, gan saņēmējam.
"Canon jau ilgstoši sadarbojas ar Sarkanā Krusta organizāciju visā Eiropā. Šogad mēs ceram ienest Ziemassvētku prieku to Latvijas iedzīvotāju sirdīs, kam tas patiešām nepieciešams, skaidro Harijs Nīstroms (Harry Nyström), Canon Oy vadītājs.

Plašākai informācijai:
Eva Ikauniece (LSK), +371 67686312, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Laura Homka (H&K), +371 67240571, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Par Latvijas Sarkano Krustu
Latvijas Sarkanais Krusts ir viena no pasaules 186 Starptautiskās Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness Kustības biedrībām un jau kopš 1918.gada sniedz palīdzību cilvēkiem, kam tas ir nepieciešams.
Latvijas Sarkanā Krusta galvenās darbības jomas ir:
- humānā palīdzība (lietotu apģērbu un apavu dalīšana)
- pārtikas paku sadale trūcīgām personām;
- Mājas aprūpe veciem un vientuļiem cilvēkiem
- Ģimenes atbalsta centri
- Nakts patversme bezpajumtniekiem
- Sociālās aprūpes centrs
- Veselības veicināšanas istabas
- Asins donoru piesaiste
- Pirmās palīdzības apmācības
- Meklēšanas dienests
- Jaunatnes iniciatīvas labdarības, drošības un iecietības veicināšanai
Latvijas Sarkanais Krusts ir brīvprātīga palīdzības biedrība un ienākumus programmu īstenošanai gūst no ziedotājiem Latvijā, pirmās palīdzības apmācībām un dažādu sociālo pakalpojumu sniegšanas.
Par Canon Europe
Canon Europe ir reģionāls tirdzniecības un pārdošanas uzņēmums, kas pārstāv Canon Inc. 120 valstīs. Canon Europe nodarbina 11 000 darbiniekus Eiropā, Vidējos Austrumos un Āfrikā (EMEA).

Uzņēmums dibināts 1937.gadā ar mērķi izgatavot visaugstākās kvalitātes kameras patērētājiem. Canon pastāvīgā nodošanās attēla izteiksmības palielināšanai ir veicinājusi tehnoloģiju attīstību daudzos citos tirgos un ļāvusi Canon kļūt par vienu no vadošajiem zīmoliem pasaulē patērētāju un uzņēmumu attēlveides risinājumu jomā. Risinājumi ietver izstrādājumus, sākot no digitālajām kompaktajām un spoguļkamerām, apraides objektīviem un portatīviem rentgena aparātiem līdz pat daudzfunkciju un ražošanas printeriem. Visiem izstrādājumiem ir pievienotās vērtības pakalpojumu klāsts.

Canon veic lielus ieguldījumus izpētē un attīstībā, lai nodrošinātu izcilākos un inovatīvākos izstrādājumus un apmierinātu klientu jaunrades vajadzības. No fotogrāfiem amatieriem līdz profesionāliem drukas uzņēmumiem - Canon ļauj katram klientam īstenot savu redzējumu.

Canon uzskata, ka sabiedrības un vides aizsardzības intereses ir labas darba prakses neatņemama sastāvdaļa. Tas ir arī korporatīvās filozofijas Kyosei pamatā - "dzīvot un strādāt kopā sabiedrības labā".

Vairāk informācijas par Canon Europe:

www.canon-europe.com