Kā tika ziņots iepriekš, 22.janvārī notika Latvijas fotoklubu un apvienību vadītāju kopsapulce. Sanākot kopā 11 organizāciju pārstāvjiem tika nosprausti tālāki mērķi vienotam kopdarbam. Par vienu no svarīgākajiem veiksmīgas kopdarbības priekšnosacījumiem tika noteikts vienotas informācijas apmaiņas instrumenta izveide. Par šādu instrumentu tika izvēlēts vienots virtuālais kalendārs.

Kalendāra galvenais uzdevums ir vienuviet, uzskatāmā veidā apkopot visus Latvijas foto notikumus. Piedāvātā risinājuma platforma pieļauj kalendāru izvietot ikviena topošās Latvijas fotogrāfijas vienotās kustības dalībnieka interneta resursā. Savukārt dalībniekiem bez savas interneta vietnes, saņemt tiesības ievietot aktuālo informāciju par gaidāmajiem pasākumiem. Tādējādi kopīgiem spēkiem izveidot ērtu un pilnīgu informācijas plūsmu.

Pagaidām piedāvātais risinājums ir pieejams trijās interneta vietnēs, lkfa.lv, fotosiena.lv un fotoamatnieki.lv. Gaidāms, ka tuvākajā laikā šim sarakstam pievienosies vēl vairākas interneta vietnes, radot iespēju ikvienam interesentam piekļūt informācijai par fotonotikumiem visā Latvijā vienuviet.

http://lkfa.lv/fusion/viewpage.php?page_id=13
http://www.fotosiena.lv/index.php?name=fotonotikumi
http://www.fotoamatnieki.lv/calendar/

Pirmām kārtām, kalendārā ir paredzēts izvietot tos pasākumus, kas veidoti kā bezpeļņas: izstādes, izglītojoši bezpeļņas semināri, plenēri un citi, uz sabiedrisku labumu vērsti pasākumi. Kalendāra veidotāji aicina izstāžu veidotājus un citus, fotogrāfijas nozarē iesaistītos, iesūtīt aktuālo informāciju izvietošanai kalendārā uz e pastiem Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .

Ja arī Jūs vēlaties lietot šo kopīgo kalendāru, ievietot informāciju par pašu organizētiem pasākumiem, vai ievietot kalendāru savā mājaslapā, lūdzu sazinieties ar Mārtiņu Vanagu (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.) vai Arno Marnicu (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).