Andreja Kovaļova portretiTurcijas vēstniecībā Rīgā no 16. līdz 23.decembrim būs apskatāma jaunā fotogrāfa Andreja Kovaļova personālizstāde, kas tapusi, sadarbojoties Turcijas vēstniecībai Rīgā un Biedrībai ISSP. Andreja Kovaļova izstādes atlasē ir ietverti portreta un ainavas žanrā veidoti attēli, kas tapuši pēdējo gadu laikā. Andrejs Kovaļovs, komentējot savu radošo darbību, min, ka "portrets nav sejas atspoguļojums attēlā, bet gan intīms kadrā fiksēts brīdis, kuru skatītājs uztver atkarībā no savas dzīves pieredzes un fotogrāfiskiem elementiem, ko fotogrāfs ir spējis iemūžināt. Savukārt, arī vizuālās ainavas ir sava veida portrets - gan vides, gan paša fotogrāfa." Andreja Kovaļova fotoattēlos notvertie kadri ir ieraudzīti un apdomāti, viņš seko subjektīvās dokumentālās fotogrāfijas labākajām tradīcijām, rūpīgi iedziļinoties objektā, kuru fiksē.

Andrejs Kovaļovs (1978) jau vairākus gadus radoši strādā melnbaltās fotogrāfijas tehnikā. Apguvis šīs tehnikas nianses meistarklasēs pie atzītiem melnbaltās fotogrāfijas ekspertiem: Raimo Lielbrieža (Rīga), Memeta Kismeta (Mehmet Kismet, Turcija), Stefana Ronera (Stefana Rohner, Ibiza), Valērija Samārina (Maskava). Andrejs Kovaļovs ir piedalījies vairākās grupas izstādēs Latvijā, kā arī 2005.gadā veidojis personālizstādi Taškentas Mūsdienu mākslas centrā Uzbekistānā.

Biedrības ISSP sadarbība ar Turcijas vēstniecību Rīgā:
Turcijas vēstniecība Rīgā atbalstīja šovasar Ludzā notikušo Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu - ISSP 2009, nodrošinot fotogrāfa, pedagoga, Stambulas Fotogrāfijas centra dibinātāja un vadītāja Mehmeta Kismeta meistarklasi. M.Kismets vadīja fotogrāfijas darbnīcu "Melnbaltā fotogrāfija: Gaisma urbānajā ainavā". Turcijas vēstniecība Rīgā izrādīja iniciatīvu turpināt sadarbību, atbalstot jauno un daudzsološo fotogrāfu izstādes. Andrejs Kovaļovs ir šī gada M.Kismeta ISSP darbnīcas, kā arī iepriekšējo ISSP (2006, 2007, 2008) dalībnieks.

Par Biedrību ISSP:
Biedrība ISSP ir nekomerciāla neformālās izglītības un tīklošanas platforma jaunajiem fotogrāfiem Latvijā un starptautiski. Tā ir dibināta 2006. gadā ar mērķi veicināt fotogrāfijas mākslas attīstību Latvijā. Līdz šim ISSP ir realizējusi ik gadu Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu, izdevusi četrus katalogus, organizējusi vairākas izstādes, iniciējusi virkni fotogrāfijas izglītības projektu. ISSP veido aktīvu fotogrāfijas profesionāļu un jauno fotogrāfu platformu, kur dalībnieki ir pārstāvēti vairāk kā no 20 valstīm. Vairāk info: www.issp.lv


Izstādes darba laiks:
16.12. - 23.12.2009., pirmdien - piektdien: 12:00 - 15:00

Izstādi atbalsta Turcijas vēstniecība Rīgā


Foto: Guntars un Aurika © Andrejs Kovaļovs, 2008