Šodien fotogrāfi atzīmē starptautisko fotoaparāta mešanas dienu. Tam par godu arī Rīgā norisināsies dažādi pasākumi, uz kuriem laipni aicināti ne tikai fotogrāfi, bet arī politiķi, ierēdņi, valsts amatpersonas un citas svarīgas personas valstī. Protams, var ierasties arī mazāk svarīgāki cilvēki, bet jārēķinās ar to, ka visiem nebūs iespējas apiet noteikumus. Šogad noteikumos ir veiktas nelielas izmaiņas un rezultāti tiks vērtēti pēc diviem kritērijiem. Pirmais kritērijs ir cik tālu fiziski fotogrāfs var aizmest savu fotoaparātu un netiks ņemtas vērā viņa fotografēšanas prasmes kā tas bija pagājušā gadā. Tad daudzi neizgāja kvalifikāciju un pasākums neguva lielu atsaucību, jo žūrija gadījās nekompetenta. Šogad būs ierobežojumi uz papildaksesuāru lietošanu, piemēram, nevarēs izmantot statīvu kā katapultu. Toties varēs izmantot fotoaparāta siksniņu, kas reizēm par pāris metriem palīdz tomēr.

Otrais vērtēšanas kritērijs būs sadalīšanās pakāpe. Tātad šajā kategorijā uzvarētāji būs fotogrāfi ar vārgākiem fotoaparātiem, kas jau lidojumā sadalās un šķīstot pret asfaltu pāri paliek vien skrūvītes un stiklu drumslas. Ar profesionāliem aparātiem šajā kategorijā būs grūtāk, jo kā zināms, tie sliktāk sadalās. Esiet modri un nopietni sagatavojieties!
Pasākumu organizēs un atbalstīs valsts prezidents, jo ar fotografēšanu īsti neveicas, tādēļ uzdāvināto fotoaparātu varēs likt lietā šajā sabiedriskajā pasākumā. No ārvalstīm vēl ieradīsies tādas slavenas personas kā Djego Maradona, Pamela Andersone, Mihaels Šūmahers un citi pārstāvji, kas būs gan žūrijā, gan dalībnieku sarakstā.
Visiem tikšanās būs šodien 16:00 pie Laimas pulksteņa. Pasākums norisināsies turpat pie Brīvības pieminekļa laukumā. Kārtību nodrošinās goda sardze. Visi savāktie fotoaparātu pārpalikumi tiks ziedoti labdarībai. Uzvarētājs balvā iegūs gada titulu - "lielākais fotometējs". Pārējās valstīs norisināsies līdzīgi pasākumi, bet tā kā šis kļūs ļoti populārs, tad drīzumā plānots to iekļaut olimpisko spēļu sarakstā un olimpisko spēļu norises laiku paredzēts pieskaņot tieši šai dienai.