FotoAkadēmija aicina visus interesentus 2011. gada 20. septembrī piedalīties jau par tradīciju kļuvušajā Atvērto durvju vakarā. Vakara gaitā norisināsies dažādi ar fotogrāfiju saistīti pasākumi: būs iespēja apmeklēt lekcijas, aplūkot izstādi un dzirdēt vērtējumu par saviem foto darbiem. Tas viss - absolūti bezmaksas!

"Atvērtā durvju vakara" ietvaros ikvienam piedāvājam iespēju dzirdēt profesionālu fotogrāfu vērtējumu par saviem darbiem (portfolio review). Šoreiz apmeklētāju darbus vērtēs Oļegs Zernovs, Dainis Matisons un Valdis Lavrinovičs.

FotoAkadēmijas atvērtajās lekcijās būs iespēja tikties ar pasniedzējiem, apgūt ko jaunu, rast atbildes uz saviem jautājumiem, kā arī uzzināt vairāk par apmācības procesu.
• Daiņa Matisona lekcijā "Skats uz digitālo fotogrāfiju" uzzināsiet par to, kā darbojas fotoaparāts, par dažādiem fotogrāfiju formātiem, datu apstrādi un kalibrēšanas nepieciešamību.
• Valda Lavrinoviča ievadlekcijā kursam "Fotografēšanas pamati" (krievu valodā) plašāk uzzināsiet par fotoaparāta konstrukciju, kameru veidiem un to galvenajām atšķirībām un dažādu konstrukciju kameru izmantošanas piemēriem.
• Tapat būs iespējams noklausīties Rolanda Laķa ievadlekciju kursam "Video filmas izveide"

Pasākuma laikā būs aplūkojama fotogrāfa Andreja Ivanoff fotogrāfiju izstāde "Melnbaltā pilsēta".

Atvērto durvju vakars norisināsies 20. septembrī no 17:00 līdz 21:00 FotoAkadēmijā Dzirnavu ielā 20, Rīgā. Ņemot vērā, ka lekcijās vietu skaits ir ierobežots, lūdzam uz tām reģistrēties.

FotoAkadēmijas foto kursi ir orientēti uz klausītājiem ar atšķirīgu sagatavotības līmeni. Šeit profesionāli fotogrāfi palīdz apgūt teorētiskos aspektus, sniedzot iespēju pārskatīt un papildināt savus priekšstatus par gaismu, krāsu, kompozīciju un žanru. Viņi atklāj savus meistarības noslēpumus, novērtē klausītāju darbus un dod padomus, kā atrast savu, neatkārtojamu ceļu fotogrāfijas pasaulē. Nodarbības pašā Rīgas centrā. Grupās ne vairāk kā 12 cilvēki. Plašāka informācija par kursu programmām, ilgumu un cenu ir pieejama FotoAkadēmijas mājas lapā www.fotoakademija.lv.

Plašāka informācija par FotoAkadēmijas pasākumu ir pieejama mājas lapā:
http://www.fotoakademija.lv/lv/par-akademiju/pasakumi/sadala/atverto-durvju-vakars.