Pa Buclera pēdām 2011Mārtiņš Buclers pamatoti tiek dēvēts par Latvijas fotogrāfijas pamatlicēju. Aktīvi darbojies ne tikai komercfotogrāfijas jomā, bet arī aktīvi veicis sabiedrisko un izglītojošo darbu. M.Buclers ir gan pirmās Latviešu Fotogrāfiskās Biedrības priekšsēdētājs, gan pirmās specializētās literatūras autors. Līdzgaitnieki un skolnieki ietekmējoties no viņa ir guvuši gan lielus sasniegumus, gan likuši Latvijas fotoskolas pamatus.

Godinot dižo vīru, jau 90-to gadu sākumā aizsākās "Saukas Fotovasaras". Tās notika Mārtiņa Buclera dzimtajā pusē, Saukas apkaimē. Atjaunojot šo tradīciju, biedrība Pilsētas Fotoklubs uzsāka rīkot plenēru - radošo darbnīcu ar nosaukumu "Pa Buclera Pēdām". Vairākus gadus pēc kārtas plenērs - radošā darbnīca norisinājās Jēkabpils rajonā.
Ņemot vērā vēsturiskos faktus par Mārtiņa Buclera radošo darbu, šogad biedrība Pilsētas Fotoklubs piedāvā plenēru - radošo darbnīcu Siguldas pusē. Pasākuma laikā par vēsturisko izklāstu rūpēsies fotovēsturnieks Pēteris Korsaks. Ir paredzēts apmeklēt gan ar Mārtiņu Bucleru vēsturiski saistītas vietas, gan tās, kas bijušas būtiskas arī tā laika fotogrāfiem.
Tiek aicināti dalībai gan profesionāļi, gan foto entuziasti no visas Latvijas fotogrāfu saimes. Izbraukšana no Rīgas notiks 9.oktobra rītā pl. 8:00 no bijušās Pasta ēkas. Dalība pasākumā ir LVL 10. Vietu skaits autobusā ir ierobežots, tādēļ iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta.
Koordinātes uzziņām - (GSM LMT): 28619776, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
http://www.fotoamatnieki.lv/projects/1