Foto nozarē iesaistītie droši vien ir informēti par vienu no šobrīd aktuālākajiem notikumiem saistībā ar Mārtiņa Rozes aizraušanos un visai nekorekto sižetu TV3 raidījumā "Nekā personīga". Tādēļ informējam par Mārtiņa Rozes skaidrojumu no savas puses.

Daudzi ir sašutuši par nekorektu mediju attieksmi pret visai cienījamu aizraušanos – fotografēšanu, kas ietver arī akta fotografēšanu. Un akta fotografēšana vispār skaitās viens no grūtākajiem sižetiem fotomākslā, nemaz nerunājot par to, ka kurš katrs skaisti nofotografēt nemaz nemāk un tur ir jāmācās gadiem. Daudzi mācās gadiem un tā arī neko neiemācās no fotografēšanas, jo tā nav tikai tehniska nodarbe, bet arī radoša – tātad jābūt radošai personībai. Un ja šo visai cienījamo/apbrīnojamo nodarbi sauc par neķītru aizraušanos, tad tas skar ne tikai mūsu zemkopības ministru Mārtiņu Rozi un publicētās modeles, kas viņam pozējušas, bet arī visu foto sabiedrību un citus amata brāļus, māsas un modeles.

Izrāvums no Mārtiņa Rozes publikācijas:

Nevaru noliegt, ar milzīgu interesi gaidīju sižetu TV3 raidījumā "Nekā personīga" par "kāda ministra pikanto aizraušanos"... Diemžēl pēc šī intriģējošā pieteikuma neko sevišķi "pikantu" sižetā nesagaidīju. Jo diezin vai par pikantu var saukt šī pieteikumā minētā "kāda ministra", respektīvi, Mārtiņa Rozes aizraušanos ar fotogrāfiju un fotografēšanu, pat ja bildēti tiek akti.

Uzreiz visiem kritiķiem vai moralizētājiem, vai vēl kādiem, kam noteikti gribas izdzirdēt ko patiešām pikantu, varu teikt – nav nekā pikanta šajā procesā, kas ir smags, nopietns un grūts darbs. Protams, kailu vai mazāk kailu sievietes ķermeni kā tādu var dēvēt par kaut ko ekstra pikantu, bet tas jau atkal atkarīgs no raidījuma veidotāju vai kāda cita "vērotāja" uztveres un seksuāli garīgās veselības stāvokļa.

Man pat prātā šobrīd nenāk taisnoties par savu hobiju – fotogrāfiju. Jo vairāk tāpēc, ka nekad neesmu nedz noliedzis, nedz mēģinājis slēpt šo savu aizraušanos. Un par to var pārliecināties ikviens – manas fotografētās bildes ir brīvi apskatāmas foto profesionāļu portālos, ar prieku saviem draugiem, kolēģiem un partneriem esmu dāvinājis savus darbus, esmu piedalījies foto akcijā "Viena diena Latvijā", mans fotografētais skats arī ievietots grāmatā "Viena diena Latvijā", tāpat esmu iesaistījies daudzās citās fotogrāfu aktivitātēs. Jau 2005. gadā Jelgavā bija skatāma manu fotogrāfiju izstāde, pašlaik tāda iekārtota Bauskas Izglītības pārvaldē. Ikviens laipni aicināts!

Ar pilnu tekstu var iepazīties ministrs.zm.gov.lv.