Arnolds Plaudis Ludmila Leite19. februārī plkst. 17.30 Rīgas mākslas telpā gaidāma tikšanās ar dokumentālās filmas "Akts" režisori Ināru Kolmani, producentu Jāni Juhņēviču, režisoriem Laimu Žurginu un Ivaru Selecki, kā arī fotogrāfijas meistaru Gunāru Bindi.

Tikšanās laikā paredzēta ir diskusija, kuras tēma - "Fotogrāfija un kino". Ikvienam interesentam būs iespēja uzzināt vairāk par Gunāra Bindes un Arnolda Plauža 1960. gados tapušajām eksperimentālajām filmām "Hallo Maskava" (1966. gads, 11 min), "Žurnāls "Māksla" Nr.1" (1966. gads, 10 min) un "Salūts" (1975. gads, 11 min). Režisore Ināra Kolmane un producents Jānis Juhņēvičs savukārt iepazīstinās apmeklētājus ar dokumentālās filmas "Akts" tapšanas noslēpumiem.

Tikšanos ar režisoriem un sarunas par fotogrāfiju un kino vadīs mākslas zinātniece, izstādes kuratore Sarmīte Sīle.

Visas pieminētās filmas iespējams noskatīties Rīgas mākslas telpā izstādes "Meistars. Gunārs Binde. Fotogrāfija" norises laikā (O. - Sv. 12:00 - 19:30). Izstāde Rīgas mākslas telpas Lielajā zālē aplūkojama līdz 8. martam.

Trešā saistošā tikšanās "Gleznotājs un fotogrāfija. Monohromā glezniecība un vēl..." notiks "Rīgas mākslas telpā" 24. februārī plkst. 17:30, tajā piedalīsies gleznotāja Patrīcija Brekte, mākslas zinātniece Maija Rudovska (HOLE curators), G. Bindes izstādes scenogrāfs un gleznotājs Andris Vītoliņš, kā arī "Rīgas mākslas telpas" radošais kolektīvs.

Izstādes "Meistars. Gunārs Binde. Fotogrāfija" pēdējā dienā, 8. martā, plkst. 12.00 notiks jau par tradīciju kļuvušās Vēlās brokastis ar mākslinieku, kas sniegs apmeklētājiem iespēju satikties, uzdot jautājumus un izstaigāt izstādi kopā ar mākslinieku Gunāru Bindi un kuratori Sarmīti Sīli.

Arnolds Plaudis un Ludmila Leite