tasty laboratorijaNo 6. - 9. aprīlim radošajā telpā "Tasty" (Martas ielā 1) norisināsies eksperimentālās laboratorijas, kur interesenti aicināti radīt foto stāstus, iepazīt gaismas šķietami neredzamo dabu un atrast dizainu apkārtējā vidē. Laboratorijas noslēgsim ar Nice&Qustic Chillout Session, kuras laikā varēsiet vērot kā top skaņas instalācijas un uzzināt vairāk par VJ (video performenc).

Piedalīšanās bez maksas.

6.aprīlis 16:00 - Foto /Laboranti - fotoapvienība/

7.aprīlis 19:00 - Gaisma /Ilze Kundziņa, Dipl.Arch. RTU, MSc KTH Architectural lighting design/

8.aprīlis 16:00 - Dizains /Zīle Dāvidsone, LMA,vides dizains,BA/

9. aprīlis 20:00- Skaņa un Attēls /Nice&Qustic - your sound reflection /

6. aprīlis

FOTO LABORATORIJA

Ar fotogrāfiju tiek iemūžināti mirkļi, kas ir nozīmīgi kā visai cilvēcei, tā katram indivīdam atsevišķi. Tai atrodas vieta ģimenes foto albūmos, telpu interjeros, sabiedriskā transporta pieturās, veikalu skatlogos, kā arī mākslas galerijās. Foto ir tik dažādi žanri, virzieni un pielietojumi. Ja vēlies tos pielietot, lai radītu fotostāstu, atnāc uz foto laboratoriju, ko vadīs Helmuts Pešiks un Oskars Rozenbergs no fotoapvienības Laboranti.

FL priecāsimies par procesu ko sagādā fotografēšana. Kopīgiem spēkiem, ieguldot savas idejas, sajūtas, laiku un veiklas roku kustības, radīsim foto vēsti. Vēsts formu- jautru, dramatisku vai traģikomisku noteiksim mēs paši - grupu dalībnieki.

FL būs gaidīti visi interesenti, neatkarīgi no pieredzes. Vēlams līdzi ņemt fotokameras, ja tādas ir.

FL paredzēts organizēt 2 nelielās darba grupās ar 5 cilvēkiem katrā. Interesentiem savu dalības pieteikumu sūtīt uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

7. aprīlis

GAISMAS LABORATORIJA

Gaisma pati nav redzama, tomēr tā ļauj mums ieraudzīt lietas gaismā un tādejādi veido mūsu priekšstatus un sajūtas par apkārtējo telpu un lietām. Kādas tad īsti ir gaismas neredzamās īpašības? Ja arī Tevi nodarbina līdzīgs jautājums, aicinām uz gaismas laboratoriju, ko vadīs gaismu dizainere Ilze Kundziņa /Dipl.Arch. RTU, MSc KTH Architectural lighting design/

GL ir izzinošs pasākums, kas ļaus dalībniekiem ar pašu acīm ieraudzīt gaismas šķietami ne(pa)redzamo dabu. Mērķis ir ar praktiskiem un acīmredzamiem piemēriem iepazīt mākslīgās gaismas raksturu - krāsu, intensitāti un virzību. Ieraudzīt tās mijiedarbību ar apkārtējo vidi un materiāliem, kā arī izzināt paša cilvēka gaismas uztveri.

GL būs gaidīti visi interesenti, galvenokārt jau dizaina un arhitektūras studenti, kuru radītie objekti tuvā nākotnē nāks gaismā! Dalībniekiem līdzi - fotokamera, lai iespējams fiksēt redzēto, izmantot salīdzināšanai, kā arī saglabāt turpmākām interpretācijām.

GL paredzēts organizēt 3 nelielās darba grupās ar 5 cilvēkiem katrā. Interesentiem savu dalības pieteikumu sūtīt uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

8. aprīlis

DIZAINA LABORATORIJA

Ir slavens reklāmas sauklis "Art is everywhere", domāju, ka var arī teikt "Design is everywhere" - dizains ir visus. Pandusi invalīdu vai bērnu ratiņiem, pakāpieni, kas neslīd, zīmes un norādes, soliņu izvietojums parkā vai pieturā... Vide, kas ir mums apkārt tiek uzlabota un padarīta lietotājiem draudzīgāka ar dizaina palīdzību un vidē tas parasti paliek neapzināts. Kur tad ir dizains vidē un kur to vajadzētu uzlabot vai ieviest? Laboratoriju vada dizainere Zīle Dāvidsone /LMA,vides dizains,BA/

DL mērķis ir ieraudzīt dizainu mums apkārt un atrast jaunus risinājumus tur, kur tas ir nepieciešams, tādējādi izprotot vides dizaina nozīmi.

DL būs gaidīti visi interesenti, it īpaši tie, kas domā studēt vai jau studē dizainu. Vēlams līdzi ņemt fotokameras, lai piefiksētu redzēto.

DL paredzēts organizēt 3 nelielās darba grupās ar 5 cilvēkiem katrā. Interesentiem savu dalības pieteikumu sūtīt uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

9. aprīlis

Nice&Qustic Chillout Session

Laboratoriju noslēgumā Nice&Qustic Chillout Session, kuras laikā skaņas instalāciju radīšanas piedzīvojumu veidos Japānas Kaķis, kas savas paškomponētās dziesmas izpilda, spēlējot tikai elektrisko ģitāru, dzīvā veidā, brīvā improvizācijā. Video performanču mākslinieks VJ Max Voitech stāstīs kas ir video instalācijasun par VJ kultūru Latvijā. Siltos dub un jazz ritmos kopējo vakara noskaņu veidos DJ Appel ar VJ Max Voitech.