16. maijā - dienvidū pirms Muzeju nakts - Laikmetīgās mākslas centrs kopā ar mākslinieci Kristīni Alksni rīko kolāžu meistarklasi jauniešiem!

Māksliniece Kristīne Alksne dzīvo un strādā Milānā un viņas biogrāfijā kārtojas daudzas starptautiskas un pamanāmas izstādes (Itālijā, Grieķijā, Vācijā, Čehijā, Horvātijā, ASV). K. Alksne strādā fotokolāžas tehnikā, kā arī veido vides instalācijas un video. Savos darbos māksliniece savieno dažādas dabas realitātes, pārceļot motīvus no vienas vides uz citu, mainot nozīmes un spēlējoties ar uztveres iespējām, kas paveras, jūtīgi izceļot un savienojot šķietami nesaistītus elementus. K. Alksne pabeigusi J. Rozentāla Rīgas mākslas skolu, kā arī Accademia di Belle Arti di Carrara Bergamo un Accademia Brera di Belle Arti Milānā (Itālijā).

Meistarklase notiks sestdien, 16. maijā, plkst. 14.30 - 16.30 projektu telpā "Ēdnīca" Andrejostas ielā 4, Andrejsalā (sk. objektu nr. 13 kartē).

Meistarklasē aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 12 līdz 16 gadu vecumam.

Līdzi jāņem:

• veci krāsaini žurnāli (vēlams ar dabas attēliem), kurus nav žēl sagriezt

• šķēres

• līme

Dalība meistarklasē bez maksas.

Iepriekš jāpiesakās pa e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Meistarklase notiek K. Alksnes personālizstādes Roaming Around II ietvaros. Izstāde apskatāma projektu telpā Ēdnīca no 13. līdz 31. maijam.