Valmieras Pilsētas svētku laikā 4. jūlijā no plkst.12:00 dienā J.Daliņa stadiona un Atpūtas parka apkārtnē notiks fotoorientēšanās sacensības. Dalībnieki varēs startēt piecās grupās. Ģimeņu grupā vienā komandā aicināti piedalīties minimums trīs ģimenes locekļi, S1 grupā varēs startēt meitenes līdz 15 gadiem, bet S2 grupā - meitenes no 16 gadiem, V1 grupā - puiši līdz 15 gadiem, V2 grupā - puiši no 16 gadu vecuma.

Fotoorientēšanās ir interesantas un savdabīgas sacensības, kuru laikā valmierieši varēs labāk iepazīt savu pilsētu. Startā dalībnieki saņems divas lapas ar fotogrāfijām. Uz vienas no tām atradīsies lielie attēli, pēc kuriem jāatpazīst apmeklējamais objekts. Atrodot to, ir jāatzīmējas kontrolpunktā. Uz otrās lapas ir daudz mazākas fotogrāfijas. Tajās ir attēlots kaut kas no tā, ko var ieraudzīt, atrodoties pie objekta. Dalībniekiem uzmanīgi jāvēro objekta apkārtne un jāatrod katram lielajam attēlam piederošas četras mazas fotogrāfijas.

Uzvarēs dalībnieks vai ģimene, kura visprecīzāk atzīmēs atbilstošās fotogrāfijas.

Pieteikties fotoorientēšanās sacensībām varēs norises dienā 4.jūlijā Jāņa Daliņa stadionā, vai iepriekš sūtot pieteikumu uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., kā arī zvanot spēļu galvenajam tiesnesim Uģim Kampusam 26187005.