logo Fotogrāfu ForumsŠogad tiek organizēts jau 4. Latvijas fotogrāfu forums. Iepriekšējos gados tas tika organizēts Viesītē, ar laipnu pašvaldības atbalstu. Savukārt 4. Latvijas fotogrāfu forums notiks 21.aprīlī, Rīgā, LU Akadēmiskās bibliotēkas telpās, Rūpniecības ielā 10. Mainot norises vietu, tiek padomāts par lielāku fotogrāfu dalību no plašās Kurzemes un Ziemeļvidzemes saimes.

Kā tika minēts, šis būs jau 4. forums, tādēļ pastāv iespēja atskatīties un izdarīt secinājumus par iepriekšējos gados notikušo. Tieši secinājumi ir nepieciešamais turpmākam ceļam ar veiksmīgiem panākumiem. Tādēļ 4. Latvijas fotogrāfu forumam tika izvēlēts nosaukums "Pārskats, Kopskats, Secinājumi".

Foruma centrālā tēma ir fotogrāfa un vēsturnieka Viļņa Auziņa priekšlasījums "Ceļa karte fotogrāfijas telpā". Šī tēma būs aktuāla ikvienam, kas vēlas atrast savu turpmāko virzību plašajā fotogrāfiskajā laukā. Atrast izeju no tās pastāvīgās stagnēšanas, kurā atrodas Latvijas fotogrāfija jau vairākus gadu desmitus.

Ar mērķi vērst uzmanību uz fotogrāfijas digitalizācijas sekām mūsdienu fotogrāfu apziņā, tiek piedāvāts Arno Marnica priekšlasījums ar nosaukumu "Oriģināla fenomens". Priekšlasījums sastāv no divām daļām. Pirmās daļas saturs sniegs priekšstatu par fotogrāfijas vērtību mākslas tirgus ietvaros, bet otrā daļa sniegs plašu ieskatu mūsdienu fotogrāfisko kopiju izgatavošanas tehnoloģijās.

Latvijas 4.fotogrāfu foruma rīkotāji, pasākuma ietvaros organizē arī nebijušu precedentu – fotogrāfiju maiņas tirdziņu. Šī tirdziņa vienīgā cietā valūta ir paredzēta fotogrāfijas veidā. Tas ir atvēlētais laiks pasākuma ietvaros, kurā dalībnieki varēs iepazīstināt klātesošos ar līdzatnestām fotogrāfijām un mainīties ar tām. Tirdziņš ir lieliska iespēja uzsākt veidot savu privāto kolekciju vai arī papildināt jau esošo. Tā mērķis ir iedibināt plašas fotogrāfiju kolekcionēšanas tradīcijas.

Visiem interesentiem sava dalība obligāti jāpiesaka. Vietu skaits ir ierobežots. Vairāk informācijas saitē: http://www.fotoamatnieki.lv/projects/7 Vai rakstot uz e pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un zvanot uz (LMT) tālruni: 28619776.

Foruma tēma: Pārskats, Kopskats, Secinājumi

Vieta: LU Akadēmiskā bibliotēka, Rīga, Rūpniecības ielā 10

Organizē: Pilsētas fotoklubs un Fotoforma

Moderātors: Arno Marnics

9:30 – 10:00 Dalībnieku reģistrācija

10:00 – 10:10 Atklāšanas uzruna (tiek saskaņots)

10:10 – 10:30 Aizvadīto forumu kopsavilkums un secinājumi (Arno Marnics, biedrība Pilsētas Fotoklubs)

10:30 – 12:00 Ceļa karte fotogrāfijas telpā (Vilnis Auziņš, vēsturnieks)

12:00 – 13:00 Kafijas pauze

13:00 – 14:00 Oriģināla fenomens. Mūsdienu fotodrukas tehnoloģijas. (Arno Marnics, biedrība Pilsētas Fotoklubs)

14:00 – 15:00 Fotogrāfiju maiņas tirdziņš

15:00 – 16:00 Brīvais mikrofons. Debates.

• cenā iekļauta kafijas pauze

• katrs dalībnieks saņem apliecību par dalību forumā

• reģistrācijas un kafijas pauzes laikā darbosies grāmatu galds

• pieteikšanās un neskaidrību gadījumā jautāt zvanot uz tālruni (LMT) 28619776 vai rakstot uz e pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

• pieteikšanās obligāta, vietu skaits ierobežots

• dalības maksa LVL 5,-; piesakoties pēc 16.aprīļa LVL 7,-; piesakoties pasākuma dienā dalības maksa LVL 10,-

• līdz 16.04.2012. plāns var tik papildināts.