Egons Spuris. No fotogrāfiju sērijas "Rīgas 19. gadsimta un 20. gadsimta sākuma proletāriešu rajonos". 20. gs. 70.–80. gadi. Papīrs, sudraba želatīna kopija. LNMM kolekcija. Publicitātes fotoLatvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls (Torņa ielā 1, Vecrīgā) aprīlī aicina nodoties radošai aktivitātei, iepazīstot un savienojot divus mākslas medijus – fotogrāfiju un zīmējumu. No 10. līdz 20. aprīlim fotomākslinieka Egona Spura izstādē "Vieta, izcila skatienam" norisināsies "Mobilā darbnīca: Fotogrāfija kā zīmējums".

Izcilā fotogrāfa Egona Spura (1931–1990) darbu daudzveidīgie sižeti saprotami un atpazīstami lielai daļai skatītāju, jo skar dažādas indivīda ikdienas norises un dzīves telpu. Izstādē, tāpat kā mākslinieka daiļradē, centrālā vieta atvēlēta pilsētai, kura tiek raksturota kā "vieta, izcila skatienam". Attēlos jaušams pasaules svārstīgums reizē ar tās nemainīgumu, ko fiksē fotogrāfijas medijs.

"Mobilās darbnīcas" dalībnieki tiks aicināti iztēloties autora pārdzīvojumu fotogrāfiju uzņemšanas brīdī un iejusties konkrētā attēla iemūžinātajā laikā un telpā, saskatot atainotās vietas īpašo atmosfēru. Vērojot izstādes eksponātus, fotogrāfiju pārvērtīsim zīmējumā un veidosim savu Egona Spura tvertā kadra kopiju. Melnbalto laukumu attiecību realizācijai izmantosim ogli vai grafīta zīmuli, zīmējot uz preses kartona.

"Mobilā darbnīca" ir LNMM izstāžu zāles Arsenāls piedāvājums un aicinājums dažādu vecumu interesentu grupām – draugiem, ģimenei, skolas biedriem, interešu klubiem – pavadīt brīvo laiku, atzīmēt dzimšanas dienu vai citu nozīmīgu notikumu muzejā radošā, atraisītā gaisotnē, vienlaicīgi apgūstot un izzinot mākslas praksi.

Darbnīca ir vienreizēja iespēja aktuālās izstādes atmosfērā iegūt vai papildināt prasmes atšķirīgu mākslas veidu un tehniku pielietojumā, pašiem izmēģināt konkrētu mākslinieku darbības paņēmienus un, galvenais, darbojoties grupā izbaudīt kopīgo mākslas darba radīšanas prieku. Darbnīca var būt arī kā komandas saliedēšanas (team building) iespēja jebkuram darba kolektīvam. Dalībnieku skaits grupā: 5–15 cilvēki.

"Mobilo darbnīcu" vada mākslinieki Arsenāla izstāžu zāles telpās. Muzeja vestibilā iespējams nobaudīt līdzpaņemtās sviestmaizes un tēju.

Grupas lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni (+371) 67 357527 vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Līdzi ņemamie materiāli: ogle vai grafīta zīmulis, lineāls, dzēšgumija. Darbnīcas cena: LVL 2,00 no personas.

Piesakieties un nāciet baudīt un radīt mākslu muzejā!

Apmeklētāju uzmanībai! LNMM galvenās ēkas rekonstrukciju aizsākot, visas radošās un praktiskās aktivitātes – zīmēšanas nodarbības "Es un māksla", radošās darbnīcas, kā arī "Dzimšanas dienas muzejā" – norisināsies LNMM izstāžu zālē Arsenāls.

MĒRĶAUDITORIJA

Skolēni, studenti, pieaugušie, pensionāri, ģimenes ar bērniem

NORISES VIETA

LNMM izstāžu zāle Arsenāls

Torņa iela 1, Vecrīga

BIĻEŠU CENAS

LVL 2,00 no personas

IEPRIEKŠĒJA PIETEIKŠANĀS UN PAPILDUS INFORMĀCIJA

Vietu skaits ierobežots. Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš pa tālruni (+371) 357527 vai e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Grupām reģistrējoties vienošanās par līdzi ņemamajiem materiāliem.

PROGRAMMAS KURATORE

Laura Dravniece, LNMM Izglītības programmu kuratore

INTERNETA RESURSI

http://www.lnmm.lv/lv/arsenals/info/learn/workshops/mobila-darbnica/