Latvijas Fotogrāfijas muzejsCeturtdien, 19. aprīlī plkst. 18.00, visi interesenti laipni aicināti apmeklēt fotokluba "Ogre" prezentācijas pasākumu Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Mārstaļu ielā 8.

Fotoklubs "Ogre" ir fotogrāfu apvienība, kuras pirmsākumi rodami jau 1969. gadā. Šajos pastāvēšanas gados klubs aktīvi piedalījies un organizējis dažādas izstādes, konkursus un fotoaktivitātes. Klubam bijuši vairāki mākslinieciskie vadītāji - Ziedonis Krūmiņš, Aleksandrs Zobens, Egons Spuris, Raimo Lielbriedis un divkārt Vitauts Mihalovskis. Nozīmīgs posms kluba attīstības vēsturē bijis fotogrāfa Egona Spura laiks. Šodien fotoklubs cenšas turpināt E. Spura aizsākto un katru gadu tiek organizēts seminārs "Egona Spura ceļš". Kluba mērķis ir apvienot radošā darbībā tos, kas interesējas par fotogrāfiju, dot viņiem sapratni novērtēt fotogrāfiju, izkopt fotogrāfisko domāšanu un transformēt šīs domas reālā vizuālā darbā - fotogrāfijā.

Fotokluba "Ogre" prezentācijas pasākumā par sevi un savu pašreizējo darbību stāstīs kluba mākslinieciskais vadītājs Vitauts Mihalovskis kā arī citi kluba fotogrāfi - Georgs Jemeļjanovs, Ēriks Biters, Anita Ozoliņa, Anita Saka, Guntis Pilsētnieks, Dace Voitkēviča, Māra Pakalne, Ingūna Roze, Māris Gronskis, Katrina Moorlatt u.c. Kluba pārstāvji iepazīstinās arī ar īsu fotokluba vēsturi, sasniegumiem un pašreizējo darbību.

Atgādinām, ka LFM aicina visus Latvijas fotoklubu un fotostudiju pārstāvjus pieteikties portfolio skatēm Latvijas Fotogrāfijas muzejā. Skatēm muzejā var pieteikties jebkurš fotoklubs vai fotostudija, sūtot pieteikumu uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Plašāka informācija atrodama www.fotomuzejs.lv vai zvanot pa tālruni +371 67222713.

Pasākuma apmeklētājs var būt jebkurš, kas vēlas iepazīties ar fotokluba/foto studijas vēsturi, sasniegumiem, darbību un tā reprezentētajiem fotogrāfiem. Pasākuma apmeklējums ir bez maksas.

Nākamā tikšanās paredzēta 17. maijā, kad sevi plašāk prezentēs Latvijas Kāzu fotogrāfu asociācija.