Kārlienas pagalma svētki21.jūnijā Valmieras iedzīvotāji tiek aicināti uz Kārlienas pagalma svētkiem. To norises laikā no pl. 14:00 LKA Latvijas Kultūras koledžas Radošās fotogrāfijas specializācija pārstāvji piedāvās Pinholes (caurumkastes) veidošanas radošo darbnīcu. To vadīs specializācijas pasniedzēji Mārtiņš Vanags un Arno Marnics. Radošās darbnīcas dalībnieki apgūs tehnoloģiju, ar kuras palīdzību var padarīt fotografēšanas procesu par aizraujošu nodarbi.
Šodien ikvienam ir pieejams kāds digitāls fotoaparāts – vai tā ir spoguļkamera, kompaktkamera vai mobilais tālrunis, tomēr tas nav viss, ko var izmantot fotogrāfijas iegūšanai. Apgūstot vienkāršus fizikas principus, par fotoaparātu var pielāgot sērkociņu kastīti, Pringles čipšu kārbu, kurpju kasti, automašīnas piekabi vai pat dzīvojamo istabu. Tā ir sava veida atgriešanās pie fotogrāfijas pirmsākumiem, kas šodien pāraug par vērienīgu kustību.


Ikviens interesents ir aicināts nākt uz radošo darbnīcu un apgūt sērkociņu kastītes pārvēršanu par fotoaparātu. Līdzi ir jāņem tikai šūšanas piederumi (adatas, šķēres, nazis), sērkociņu kastīti vai kādu citu noderīgu priekšmetu (Pringles čipšu kārbu, neliela izmēra kurpju kasti). Kārlienas pagalma svētku rīkotāji nodrošinās centralizētu filmiņu attīstīšanu, lai jau vakarā pl. 20:00 atklātu foto darbu izstādi.
LKA Latvijas Kultūras koledžas vēsture aizsākās 1946.gadā. Šobrīd tā ir neuniversitātes tipa augstskola, kas Latvijā realizē 1.līmeņa augstāko profesionālo izglītību. Kopš 2008.gada LKA Latvijas Kultūras koledža piedāvā Latvijā augstāko profesionālo izglītību fotogrāfijā. Studiju laikā tiek apgūtas praktiskās iemaņas darbam ar digitālo un ķīmisko procesu, plašas apstrādes iespējas un darbs studijā. Kopš 2014.gada programmā ir iekļauta arī filmēšana un montāža. Studiju laikā tiek nostiprināta kritiskā domāšana un vizuālā pratība atbilstoši foto producenta un foto redaktora amata līmenim.
Radošā darbnīca notiks 21.jūnijā no pl. 14:00 līdz 17:00 Stacijas ielā 36, Valmierā, Kārlienas pagalma svētku laikā.