Juris Zemītis9. maijā festivāla Rīgas Fotomēnesis ietvaros tika piešķirta FK Balva labākajam jaunajam Latvijas fotogrāfam un šogad to saņēma Juris Zemītis. Balvā viņš ieguva – Sony ILCE-6000 fotokameru, izdevumu Latvijas fotogrāfija 2017, kā arī savu darbu publikāciju žurnālos FK un Bird in Flight. Savukārt Veronika Geida no portāla Delfi saņēma īpašu balvu kā skatītāju balsojuma uzvarētāja.
FK Balvu organizē žurnāls Foto Kvartāls un tās mērķis ir piedāvāt platformu jaunajiem fotogrāfiem, lai ar saviem darbiem sasniegtu plašāku auditoriju. Balvas ieguvējs ir Juris Zemītis (1984), kurš ikdienā strādā par gaismotāju kino uzņemšanas laukumos. "Savā fotogrāfiju sērijā es piedāvāju paskatīties, kas notiek, kad kamera ir izslēgta," savus darbus komentē Juris, kurš sobrīd fotogrāfiju apgūst ISSP Skolā. "Sī balva man ir milzīga motivācija turpināt iesākto."
FK Balvas uzvarētājs tika izvēlēts no 10 finālistiem, kuri koprades telpā The Mill uzstājās ar savu darbu publiskajām prezentācijām. Balvai bija pieteikušies 63 jaunie Latvijas fotogrāfi, bet finālā iekļuva tikai desmit dalībnieki – Adelīna Darviņa, Annemarija Gulbe, Arta Kauliņa, Elizabete Ezergaile, Elīna Semane, Juris Zemītis, Laima Vainiņa, Santa Spīlberga, Toms Šķēle un Veronika Geida. Darbus vērtēja starptautiska žūrija – žurnāla Bird in Flight (Krievija) fotoredaktore Olga Osipova, žurnāla The Calvert Journal (Anglija) redaktore un žurnāliste Liza Premjaka un žurnāla FK galvenais redaktors un Rīgas Fotomēneša direktors Arnis Balčus.
FK Balva norisinās festivāla Rīgas Fotomēnesis 2017 ietvaros un to atbalsta Sony.

Juris Zemītis

fk Zemītis

FK balva