Annemarija Gulbe14. maijā festivāla Rīgas Fotomēnesis ietvaros tika piešķirta FK Balva labākajam jaunajam Latvijas fotogrāfam un šogad to saņēma Annemarija Gulbe. Balvā viņa ieguva Sony ILCE5100L fotokameru, izdevumu Latvijas fotogrāfija 2018, kā arī savu darbu publikāciju žurnālā FK.
FK Balvu organizē žurnāls Foto Kvartāls un tās mērķis ir piedāvāt platformu jaunajiem fotogrāfiem, lai ar saviem darbiem sasniegtu plašāku auditoriju. Darbus vērtēja starptautiska žūrija – mākslas zinātniece un kritiķe Santa Mičule-Hirša, fotogrāfs un fotogrāmatu izdevējs Endrjū Miksis (Andrew Miksys) no Lietuvas/ASV, žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla "Rīgas Fotomēnesis" direktors Arnis Balčus. Balvas ieguvējs ir Annemarija Gulbe (1997), kas šobrīd studē vizuālo komunikāciju Latvijas Mākslas akadēmijā un fotogrāfiju ISSP Skolā. Savās fotogrāfijās viņa vēro mīlestību kā sev nesaprotamu parādību. "Balva izkliedē šaubas un pārliecina, ka kaut kas ir labi izdarīts, ka vajag pilnveidoties un augt, lai turpinātu iesākto," balvas iegūšanu komentē uzvarētāja. Savukārt viens no žūrijas locekļiem Arnis Balčus komentē, ka "Annemarijas darbi parāda to, kā fotogrāfija var tikt izmantota savas paaudzes dokumentācijai, veidojot kritisku pozīciju par identitātes veidošanu un pašreprezentāciju. Pie tam Annemarija FK Balvas finālā ir jau otro reizi, kas liecina par konsekvenci un neatlaidību."
Savukārt skatītāju balsojumā, kas norisinājās portālā Delfi, šoreiz pie pārsteiguma balvām tika divas autores – Lāsma Eriņa un Viktorija Paegle, jo abas bija saņēmušas vienādu punktu skaitu.
FK Balvas uzvarētājs tika izvēlēts no 10 finālistiem, kas šoreiz bija – Aiga Ozoliņa, Anita Rozentāle, Annemarija Gulbe, Dārta Kalmuka, Gunita Kļava, Henrijs Laķis, Lāsma Eriņa, Marija Luīze Meļķe, Tedis Teodors Murņikovs un Viktorija Paegle.
FK Balva norisinās festivāla Rīgas Fotomēnesis 2018 ietvaros un to atbalsta Sony.

finālisti žūrija

Gulbe uzstājas

balvas pasākums

uzvarētāja un žūrija

Annemarija Gulbe

Annemarija Gulbe