Foto: Atis Tiltiņš, LatioLatvijas Fotogrāfijas muzejs un ilggadējais melnbaltās fotogrāfijas atbalstītājs, nekustamo īpašumu uzņēmums "Latio" nedēļas nogalē parakstīja līgumu par sadarbību Latvijas fotogrāfijas nozares sasniegumu popularizēšanā un nozares attīstībā.
"Latio" katru gadu atbalstīs īpašas žūrijas izraudzīta fotogrāfa izstādes darbu izgatavošanu. Noslēgtais līgums paredz turpināt sadarbību pētnieciskā darba veikšanā, izstāžu rīkošanā, "Latio" apņemšanos izdot ikgadējo melnbaltās fotogrāfijas kalendāru.
Latvijas Fotogrāfijas muzeja vadītāja Maira Dudareva atzīmē: "Muzeja sadarbībai ar Latio ir jau ilga vēsture, kas vainagojusies ar muzeja krājumu papaldināšanu ar vairākām vērtīgām un unikālām kolekcijām, kā arī finansējumu programmai melnbaltās fotogrāfijas mantojuma apzināšanai un saglabāšanai. Nostiprinot sadarbību, Latvijas fotogrāfijas nozare ir ieguvusi spēcīgu un zinošu partneri".
""Latio" kaislība un aizraušanās ar menbalto mākslas fotogrāfiju jau ir kļuvusi par kaut ko vairāk nekā parastu atbalsta programmu. Ir patiess gandarījums, ka šo vairāk nekā desmit gadu laikā kopā ar fotomākslas meistariem un Fotogrāfijas muzeju spējam fotomākslas nozari uzturēt aktīvu un to attīstīt, kā arī rodam iespējas pētīt mūsu fotogrāfijas mantojumu," Edgars Šīns "Latio" valdes priekšsēdētājs.
Latvijas Fotogrāfijas muzejs apmeklētājiem ir atvērts kopš 1993. gada. Tas darbojas kā Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja struktūrvienība. Muzejs ir iekārtots senā tirgotāju ēkā Vecrīgā Mārstaļu ielā 8, kas saglabājusies no XVI gadsimta. Ēka atrodas vienā no senākajiem Rīgas apbūves kvartāliem, kura apbūve veidojās ap 1500. gadu.
"Latio" ir vadošais nekustamo īpašumu uzņēmums Latvijā ar 25 gadu ilgu darba pieredzi. Uzņēmums vairāk nekā desmit gadu rūpējas gan par Latvijas fotomākslas vērtību apzināšanu un saglabāšanu, gan arī tās attīstību. Uzņēmums veido melnbaltās fotogrāfijas kalendāru, organizē izstādes, atbalsta albumu izdošanu, vēsturisku foto vērtību apzināšanu un saglabāšanu.