Šī gada Canon aicinājums visā pasaulē ir paskatīties uz savu pilsētu un ikdienišķo vidi no cita skatu punkta. Mēs ikdienā veicam gandrīz vienus un tos pašus maršrutus, vienā un tajā pašā laikā, taču kaut nedaudz mainot savu maršrutu un grafiku, mums var atklāties pavisam cita pilsēta. Ļoti intensīvās un dinamiskās pilsētvides šarms slēpjas tieši sīkās, kā arī ne vienmēr ikdienā pamanītās detaļās. Arī Canon produktu klāsts ir papildināts ar kamerām, kuras ir īpaši piemērotas fotografēšanai dinamiskajā, mainīgajā, krāsainajā un detalizētajā pilsētvidē. 14. maijā Canon rīkoja jauno produktu prezentāciju, kurā aicināja iedvesmoties citam pilsētas redzējumam no arhitekta, foto entuziasta un projekta "Paslēptā Rīga" autora Zigmāra Jaujas.

Canon sadarbībā ar pilsētas jaunatklājēju Zigmāru Jauju piedāvā 7 padomus ierastās vides jaunatklāšanai caur foto objektīvu un ne tikai:

1. Izbaudi pilsētu. Dodies pastaigā bez noteikta maršruta, izbaudi pilsētas atmosfēru un iemūžini to. Atver vārtus un durvis – Zigmārs Jauja uzsver, ka pagalmos un kāpņu telpās slēpjas vēl daudz neatklāta un ievērības cienīga. Paver kādas sen novērotas sētas vārtiņus un paskaties, kas tur slēpjas. Ergonomiskā un kompaktā kamera Canon EOS M3 radīta tiem fotografēšanas entuziastiem, kuri vēlas uzņemt izcilas fotogrāfijas, lai arī kur un cik tālu viņi dotos.
2. Izmanto dabisko apgaismojumu. Fotografēt dažādos laika apstākļos, kas rada dažādas un īpašas noskaņas fotogrāfijā. Gaismu spēles saullēktā un saulrietā, visdažādākajos laika apstākļos nereti būtiski izmaina kopbildi – šo burvību viegli attēlot ar EOS 760D un EOS 750D kamerām, kuras palīdz vieglāk iemūžināt mirkļus lieliskā kvalitātē – ar dzīvām krāsām, asu fokusu un bagātīgām detaļām – izmantojot jauno, jaudīgo 24,2 MP sensoru un Canon DIGIC 6 attēlu procesoru, kā arī sniedz detalizētus rezultātus neatkarīgi no apgaismojuma, gan rītausmā, gan krēslā, gan iekštelpās.
3. Neatstāj novārtā detaļas. Izpēti, piemēram, pilsētas durvis un logus. Vai esiet ievērojuši cik skaistas un neredzētas detaļas slēpjas pilsētvides durvīs, logu rāmjos, kāpņu telpu flīzēs vai ēku rotājumus? Pakavējies pie šiem objektiem un papēti tos sīkāk, iemūžinot detalizētā fotogrāfijā. Pievērsies arī smalkākām detaļām – nereti tieši tās visspilgtāk iezīmē pilsētai raksturīgos vaibstus. Izcilu detalizācijas pakāpi katrā kadrā sniedz EOS 5DS, paplašinot 35 mm sensoru iespēju robežas, šī kamera piedāvā visu laiku lielāko megapikseļu skaitu, kāds jebkad redzēts pilnkadra sensorā – satriecošus 50,6 MP. Sniedzot nepārspējamu kvalitāti, EOS 5DS nodrošina izcilu izšķirtspējas, reakcijas un izturīguma kombināciju – fotografējot ainavas, arhitektūru, augsto modi vai portretus.
4. Izbaudi pilsētvides kustību no malas. Apsēdieties parkā un ļauj pilsētai skriet sev apkārt – nesteidzīgi izbaudi mūsdienu pilsētas steidzīgo ritmu. Dinamisko pilsētu kadrā palīdzēs notvert EOS 760D un EOS 750D kameras, iemūžinot mirkļus kustībā ar kameras piedāvāto nepārtrauktas fotografēšanas režīmu ar pieciem kadriem sekundē.
5. Maini perspektīvu. Pietupies – atceries kā mīļotais pagalms un kaimiņa māja izskatījās bērnībā? Viss bija lielāks un plašāks. Zemāks skata leņķis piešķir apkārt esošajiem objektiem monumentalitāti un varenību. Pakāpies augstāk, nereti tā var atklāt ko līdz šim neredzētu. Visā pasaulē ir fotografēšanas entuziasti, kuri pārvar lielus augstumus, kāpj torņos un uz ēku jumtiem, lai parādītu un ieraudzītu pilsētu no putna lidojuma. Taču ne vienmēr jākāpj tik augstu, lai pamanītu ko neredzētu. Arī dzīvojamās mājas augšējie stāvi atklāj plašu redzējumu. Lai pietuvinātu objektus, lietojiet Canon jaunāko tilta kameru PowerShot SX530 HS, kas ir aprīkota ar izcilu 50x tālummaiņu un 100x ZoomPlus.
6. Dodies ārpus pilsētas centra. Aizbrauc uz citu mikrorajonu – kad tu pēdējo reizi bijāt Grīziņkalnā, Maskavas forštatē vai Pļavniekos? Ārpus pilsētas centra ir daudz neredzētā un unikāla.
7. Dodies uz izstādēm. Apmeklējot mākslas izstādes un apskatot tur izstādītās gleznas, Rīgas jaunatklājējs Zigmārs Jauja smeļas sev nepieciešamo iedvesmu jaunradei.