Ģimenes fotoPersonalizētas Ziemassvētku kartiņas un ģimenes kalendāri kļūst aizvien populārāki visā pasaulē, tāpēc, tuvojoties svētku laikam, ideālā ģimenes portreta iemūžināšana kļūst vēl aktuālāka. Tā kā lielā diena strauji tuvojas, Canon sadarbībā ar slaveno portretu fotogrāfu Kristianu Anderlu (Christian Anderl) apkopojis galvenos ieteikumus, kā uzņemt ideālu ģimenes portretu.

1. Iestatīšana un kompozīcija
Iekārtojot ģimenes locekļus foto kadra kompozīcijai, mēģiniet izvairīties no tā, lai viņu galvas atrastos taisnā līnijā vai sagrupēšanas no īsākā līdz garākajam. Jūs taču nevēlaties, lai ģimenes kopbilde izskatās kā rinda pie atrakciju parka karuseļa. Tā vietā izkārtojiet viņus dabīgā kompozīcijā. Nostādiet cilvēkus pamīšus, ja nepieciešams, daļu nosēdiniet un daļu atstājiet stāvus. Galvenais ir izveidot daudzveidīgu komozīciju.

Gimenes foto 1Gimenes foto 2

2. Padariet kadru stilīgu
Mēs visi zinām, cik grūti ir saorganizēt ģimeni tā, lai fotogrāfijā nebūtu nekā neiederīga, jo īpaši, ja runājam par apģērbu. Tomēr ģimenes kopbildēs, kuras plānots sūtīt kā kartiņas, ir svarīgi censties apģērbu saskaņot. Iespēju robežās izvēlieties krāsas, kas nedisonē, kā arī apģērbu, kas papildina kopējo fotogrāfijas tonalitāti Tomēr, izvairieties arī no apģērbiem, kas ir pārāk saskaņoti. Jums var šķist uzjautrinoši, ja visi tiek ietērpti vienādos Ziemassvētku džemperos, tomēr jūs riskējat ar to, ka portrets var izskatīties muļķīgi vai pārāk karikatūriski.

Ja šī cīņa jums šķiet neuzvarama un no stila katastrofas tomēr nav iespējams izvairīties, ir daži aspekti, kurus varat ņemt vērā. Ja vecmāmiņa nevēlas vilkt mugurā neko citu, kā vien savu neona zaļo blūzi, vismaz centieties viņu nenostādīt blakus tēvocim ar spilgti lillā džemperi. Atcerieties – vienmēr paliek iespēja uzņemt fotogrāfiju melnbaltu.

Gimenes foto 3Gimenes foto 4

3. Sejas izteiksmes iemūžināšana
Nepietiek tikai nospiest pogu un cerēt uz labu rezultātu – šādos gadījumos bildēs visbiežāk būs neizteiksmīgas, bēdīgas sejas un vairāki ģimenes locekļi neveiklā pozā. Lai palīdzētu cilvēkiem atbrīvoties, patērzējiet un pasmejieties kopā ar viņiem. Tomēr, centieties neaizrauties – uzspēlēta jautrība fotokamerā nekad neizskatās labi, tādēļ ļaujiet cilvēkiem darīt tik daudz vai maz, cik viņi vēlas, lai iegūtu dabisku fotouzņēmumu.
Lai panāktu sirsnīgu un neviltotu izteiksmi, jūs varat arī lūgt visiem aizvērt acis un iedomāties kaut ko patiešām skaistu. Dodiet tiem pāris sekundes un tad palūdziet atvērt acis. Kad viņi paskatīsies uz jums, iemūžināsiet jauku, dabisku izteiksmi.

Ģimenes fotoĢimenes foto

4. Ļaujiet bērniem būt bērniem
Fotografējot bērnus, galvenais ir neko nedarīt piespiedu kārtā. Patiesībā bērni nespēj nekustīgi stāvēt, ja jūs liekat viņiem darīt to, kas tiem nepatīk. Rezultātā iegūsiet nogarlaikojušās sejas un kašķīgu bērnu, kas nav gluži tas skaistais mirklis, ko jūs gribat atcerēties. Daudz labāk ir sākt spēlēties ar bērniem un pārvērst fotografēšanos par rotaļu. Ļaujiet viņiem darīt visas trakās, dīvainās lietas, ko tie vēlas, priecājieties kopā ar viņiem un pretī saņemsiet jaukas, dzīvīgas un spontānas fotogrāfijas, par kurām vienmēr būs prieks.

Ģimenes fotoĢimenes foto

5. Ienāciet kadrā
Šis ir vissvarīgākais padoms. Neatkarīgi no tā, vai esat profesionāls fotogrāfs vai tikai vēlaties iemūžināt savus mīļos – neuztveriet sevi pārāk nopietni. Fotografēšanā svarīgākais ir sajūtu un atmiņu radīšana. Kad skatīsieties šos fotouzņēmumus pēc 20 gadiem, gribēsiet atcerēties jauku mirkli, ko pavadījāt kopā ar saviem tuvajiem un mīļajiem, tādēļ uzstādiet fotokameru uz statīva, iestatiet un nofiksējiet fokusu – un varēsiet smieties un darboties kopā ar ģimeni, lai radītu šos jaukos atmiņu mirkļus. Visiem būs jautrāk, un jūs iegūsiet daudz labāku un gaišāku rezultātu.

Ģimenes fotoĢimenes foto

Ieteikumu vizualizācijai izmantoti attēli no Flickr un Awkwardfamilyphotos.com, parādot kā vajadzētu un kā noteikti nevajadzētu veidot ģimenes foto.