1. Tehniskais aspekts. Pārzini savu kameru un tās tehniskās iespējas. Tas atvieglos tavu darbu.

2. Gaisma. Mājas apstākļos izmanto dabisko apgaismojumu, kas ēdienam piešķirs dabisku izskatu. Izmanto gaismu no loga ziemeļu pusē, lai uz ēdienu nekristu tiešie saules stari. Ja aizklāsi logu ar baltu audumu, gaisma būtu mīkstāka un izkliedētāka. Nekad neizmanto iebūvēto zibspuldzi – tā rada asas ēnas un liek ēdienam izskatīties neglītam un plakanam. Tomēr, ja nelieto zibspuldzi, var parādīties problēma ar garām ekspozīcijām tumšākā apgaismojumā, tāpēc labāk izmanto statīvu.

3. Novietojums un kompozīcija. Atceries, ka ēdienam jābūt fokusā, jo tas ir galvenais fotogrāfijā. Nebaidies no tuvplāniem. Jo tuvāk to nofotografēsi, jo vairāk tiks izcelts produkts un tā detaļas.

4. Skatu leņķis. Izvēlies, cik tuvu vēlies fotografēt ēdienu (visu uzstādījumu, vai tikai daļu no tā). Vari fotogrāfēt no augšas, no cilvēka acu skatuleņķa, no priekšas ēdiena līmenī. Eksperimentē un maini atrašanās vietu.

5. Rekvizīti un dekorācijas. Labi sagatavots fons rada noskaņu. Piedomā pie ēdienu izkārtojuma traukā un citiem rekvizītiem. Tos izmantojot var panākt interesantākas bildes un izstāstīt stāstu. Bet atceries, ka rekvizīti nedrīkst dominēt pār ēdienu kompozīcijā. Produktiem vienmēr ir jābūt maksimāli svaigiem. Salātu un augļu svaigumu vari izcelt, samitrinot tos ar ūdeni. Gaļas ēdienu fotogrāfijā vari izmantot augu eļļu, bet nepārspīlē.

6. Tekstūra. Izcel ēdiena tekstūru. Ēdienam jāizskatās labi un jāizraisa apetīte. Izmanto svaigus augus dekorēšanai un sastāvdaļas, kas ir izmantotas receptē. Piešķir tekstūru, uz berot sāli, cukuru, garšvielas uz ēdiena vai apkārt.

7. Krāsa. Dažreiz kontrastējošas krāsas izceļ ēdienu. Spēlējies un eksperimentē, lai saprastu, kādas krāsas kopā izskatās labi. Iesākumam izmanto krāsainas sastāvdaļas, bet servē ēdienu uz gaišiem šķīvjiem.

8. Prakse. Nebaidies pieļaut kļūdas, jo caur tām var iemācīties visvairāk. Attīsti savu māksliniecisko skatījumu! Iedvesmojies no labiem paraugiem, skaties žurnālus, meklē internetā, ceļo, gatavo, ēd, eksperimentē ne tikai virtuvē un fotogrāfijā, bet arī dzīvē!