Nikon AF-S NIKKOR 200-400mm F/4 G ED VRIIJau trešo gadu pēc kārtas uzņēmums Nikon ir sasniedzis DSLR kameru virsotni - ieguvis Tehnisko attēlu preses asociācijas (Technical Image Press Association - TIPA) godalgu par labāko profesionālo digitālo vienobjektīva spoguļkameru (D3S). Godalga Labākais profesionālais objektīvs tika piešķirta AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2,8G ED VS II.

Nikon Europe profesionālo produktu nodaļas vadītājs Roberts Kristina (Robert Cristina) komentē: "Esam sajūsmā, ka jau trešo gadu pēc kārtas godalga par labāko profesionālo DSLR kameru tiek piešķirta D3 sērijas kamerai. Mēs ieguldījām milzīgu daudzumu laika klientu atsauksmju izskatīšanā un attiecīgo uzlabojumu veikšanā, lai nodrošinātu, ka D3S kamera sniedz lietotājiem visas priekšrocības." Viņš turpina: "Objektīvs AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2,8G ED VS II turpina lieliskā priekšgājēja AF-S 14-24 mm f/,8 veiksmes stāstu, kurš ieguva TIPA godalgu 2008. gadā. Abi produkti turpina pārliecināt, ka šodienas fotogrāfi dod priekšroku nozarē labākajam.".

TIPA ir vadošā Eiropas attēlu preses asociācija. Godalgas izvēlas 29 Eiropā vadošie foto periodiskie izdevumi 13 valstīs, un tās tiek piešķirtas produktiem, kurus žūrija atzinusi par savā kategorijā labākajiem, pamatojoties uz vispārējo kvalitāti, veiktspēju un gala lietotājam sniegtajām priekšrocībām. Šīs godalgas vēl vairāk nostiprina uzņēmuma Nikon vadošās pozīcijas augstākā līmeņa fotografēšanas jomā un apliecina kompānijas nemitīgos centienus sasniegt izcilu kvalitāti.


Labākā profesionālā digitālā vienobjektīva spoguļkamera: Nikon D3S

TIPA žūrija komentē: "Apkopojot labākās funkcijas, ar kuru Nikon D3 guva panākumus, D3S kamera ir pagrieziena punkts fotogrāfijas vēsturē: tā ir pirmā DSLR kamera ar rekordlielu jutību - ISO 102 400. Pirmšķirīgi veidota, ar lielisku skatu meklētāju un augšējā līmeņa autofokusa sistēmu - tā ir ideāla digitālā vienobjektīva spoguļkamera profesionāļiem, jo īpaši reportāžu un sporta attēlu uzņemšanai.."

Labākais profesionālais objektīvs: Nikon AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2,8G ED VS II

TIPA žūrija komentē: "Telefoto tālummaiņas objektīvs AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VS II ir izveidots lietošanai ar Nikon digitālajām un filmu vienobjektīva spoguļkamerām. Šim objektīvam ir izmantotas vairākas unikālās Nikon tehnoloģijas, tostarp septiņi ED stikla elementi, nanokristālu pārklājums, vibrāciju samazināšanas sistēma (VS II), kura mazina kameras drebēšanas ietekmi ekvivalenti aizvara ātrumu palielināšanai par četrām iedaļām, kā arī Klusais viļņu motors (SWM)."