• sony stl a33Novatorisms attēlveidošanā: Sony SLT, caurspīdīgā spoguļa tehnoloģija

  • Labākā profesionālā videokamera: Handycam® NEX-VG10E

Šogad prestižā Technical Image Press Association ir novērtējusi Sony jaunievedumus cipariskās attēlveidošanas produktos. Sony caurspīdīgā spoguļa tehnoloģija (Translucent Mirror Technology) ieguva godalgu par novatorismu attēlveidošanā, saukārt Handycam® NEX-VG10E godalgota kā labākā profesionālā videokamera.

Eiropas prestižākās foto nozares godalgas žūrija savā pamatojumā, kāpēc Sony SLT, caurspīdīgā spoguļa tehnoloģija tika atzīta par labāko novatorismu attēlveidošanā, atzīst: "Sony caurspīdīgā spoguļa tehnoloģija nodrošina jaunu funkcionalitāti. Caurspīdīgās, fiksētās spoguļa tehnoloģijas priekšrocība ir reāllaika fāzu nobīdes automātiskā fokusa sistēma (kas darbojas arī filmēšanas režīmā), kas nodrošina daudz lielāku ātrumu nepārtrauktas fotografēšanas režīmā. Pateicoties SLT konstrukcijai, kameras korpuss ir mazāks, tajā pat laikā necieš funkcionalitāte".

Sony Handycam® NEX-VG10E savukārt tika apbalvota kā labākā 2011.gada profesionālā kamera. Žūrijas vērtējums: "Šo videokameru var uzskatīt par nevainojamu "konverģences" attēlveidošanas sistēmu, kas vienlīdz labi darbojas gan fotografējot, gan filmējot. Jaunā NEX-VG10 kamera izmanto vairumu elektronikas no Sony NEX-5 kameras, to pašu Exmor HD CMOS APS-C lieluma sensoru un to pašu E-mount bajoneti maināmajiem objektīviem. Taču tās konstrukcija nepārprotami piemērota filmēšanai ar atzīstamu veiktspēju".

Caurspīdīgā spoguļa tehnoloģija:  uzlabots kameras ātrums

Sony pirmās ciparu kameras, kas izmanto caurspīdīgā spoguļa tehnoloģiju, ir α55 un α33. Tā ir novatoriska optiskā sistēma, kas paver radikāli jaunas fotografēšanas iespējas. Pretstatā tradicionālajām DSLR kamerām, caurspīdīgā spoguļa tehnoloģija izmanto fiksētu, caurspīdīgu spoguli, kas "sadala" optisko ceļu starp galveno attēla sensoru un atsevišķu fāzes nobīdes automātiskā fokusa sistēmu, ļaujot automātiskajam fokusam strādāt bez pārtraukuma.

Revolucionārā caurspīdīgā spoguļa tehnoloģija nodrošina ātru fotografēšanu - ar α55 līdz pat 10 kadriem sekundē (α33 - 7 k/s). Tehnoloģija nodrošina ātru, akurātu automātiskā fokusa izsekošanu - pat kustīgi objekti vienmēr būs asi fokusēti, neskatoties vai jūs filmējat Full HD vai fotografējat.

Handycam® NEX-VG10E: pasaulē pirmā plaša patēriņa HD videokamera ar maināmiem objektīviem

NEX-VG10E ir pirmā plaša patēriņa HD videokamera, kas saderīga ar virkni maināmiem objektīviem. Handycam® NEX-VG10E uzņem kino kvalitātes, pilnas augstas izšķirtspējas video ar lielisku stereo skaņu. 14.2 efektīvo megapikseļu ExmorTM APS HD CMOS sensors, kas ir aptuveni 19.5 reizes lielāks nekā standarta sensors, kas atrodams parastā videokamerā, ļauj uzņemt lieliskus attēlus ar skaisti defokusētu fonu. NEX-VG10E ir kompakta, sabalansēta un viegli lietojama kamera.