Canon EF 500mm f/4L IS II USMCanon laidis klajā divus supertelefoto objektīvus - EF 500 mm F/4L IS II USM un EF 600 mm F/4L IS II USM. Tie paredzēti vadošajam EOS digitālo SLR kameru klāstam. Tie ir izstrādāti atbilstoši visprasīgāko sporta un brīvās dabas fotogrāfu prasībām un piedāvā satriecošu sniegumu, nodrošinot gan izcilas kvalitātes attēlus, gan neticamu mobilitāti. 2010. gada augustā tika ziņots par šo modeļu izstrādi; Photokina 2010 gadatirgū Ķelnē bija apskatāmi objektīvu prototipi.

 

Jaunie modeļi ir izlaisti Canon profesionālajā L sērijā un aizvieto plaši atzītos EF 500 mm F/4L IS USM un EF 600 mm F/4L IS USM. Tie ir izstrādāti, lai sasniegtu nepārspējamu attēlu kvalitātes līmeni. Katram objektīvam ir augstākās kvalitātes optika un jaunākā Canon IS tehnoloģija, savukārt magnija sakausējuma konstrukcija un titāna detaļas padara objektīvus ievērojami vieglākus un vēl izturīgākus. EF 600 mm F/4L IS II USM ir visvieglākais objektīvs savā klasē[i] un uzrāda neticamu 27% (1,4 kg) svara samazinājumu salīdzinājumā ar savu priekšteci; savukārt EF 500 mm F/4L IS II USM ir samazināts par 17% (680 g).

 

Jauni snieguma līmeņi

 

Abiem objektīviem ir izstrādāta pilnīgi jauna optika ar 16 elementiem 12 grupās. Canon ir vairāk nekā 40 gadu pieredze fluorīda lēcu elementu ražošanā; šajos objektīvos ir divi fluorīda elementi, kas nodrošina augstu izšķirtspēju, kontrastainus attēlus un smalkas detaļas visā kadrā.

 

Abiem objektīviem ir Canon Super Spectra un SubWavelength Structure (SWC) pārklājumi, lai efektīvi samazinātu mirgošanu un dubultošanos. Fluorīda pārklājums, kas atgrūž ūdeni, ir izmantots arī uz priekšējiem un aizmugurējiem elementiem. Tas atgrūž netīrumus un putekļus, lai kadri būtu skaidrāki un ūdens ātri notecētu no lēcas.

 

Uzlabots IS, precīzs AF

 

Abiem modeļiem ir Canon jaunākais IS, kas nodrošina arī izcili augstu attēlu kvalitāti, ja kamera fotografējot tiek turēta rokās. Tādējādi lietotājiem iespējams uzņemt ar ātrumu, kas ir četras reizes lēnāks nekā parasti nepieciešams. IS Mode 2 ir jauni algoritmi, lai uzlabotu sniegumu panoramēšanas laikā; papildu iekļauts arī jaunais IS Mode 3, kas palīdz lietotājiem pārslēgties starp objektiem un aktivizē IS tikai ekspozīcijas laikā.

 

Abiem objektīviem ir pastāvīga f/4 diafragma, kas ļauj fotogrāfiem uzņemt izcilas kvalitātes attēlus vājā apgaismojumā un iegūt skaidrus kustīgu objektu attēlus. Platā diafragma ļauj lietotājiem radoši izcelt savus objektus uz fona - deviņu asmeņu apaļā diafragma var radīt skaistu fona miglainumu, tādējādi piešķirot attēlam noskaņu.

 

Gredzenveida Ultrasonic Motor (USM) nodrošina ātru, klusu autofokusēšanu (AF). Fotogrāfi var izmantot arī pilna laika manuālas fokusēšanas funkciju, kas ļauj pielāgot fokusu pat tad, kad ir aktivizēta AF sistēma. Tādējādi tiek nodrošināta vēl lielāka kontrole pār attēla veidošanu. Power Focus režīms palīdz fokusēt video uzņemšanas laikā, lai fotogrāfi varētu vienmērīgi regulēt fokusu filmēšanas gaitā, pagriežot fokusa gredzenu.

Canon EF 600mm f/4 L IS II USM

 

Izcils L sērijas dizains

 

Abi objektīvi ir izstrādāti kā daļa no Canon pazīstamās L sērijas, apvienojot izcilas kvalitātes optiku un modernu dizainu. Abiem objektīviem ir pārstrādāts dizains ar atjautīgi izvietotām vadības pogām un uzlabotu ikdienas darbību. AF apturēšanas pogu izvietojums tagad ir regulējams, ir uzlabota ergonomika, kas ļauj lietotājiem izvēlēties objektīva turētāja novietojumu, kur atrodas AF pogas.

 

Mehāniskie uzlabojumi ietver izvēles garo vai īso statīva stiprinājumu, kas piemēroti vienkājim vai trijkājim. Uzlabotais statīva pamatnes rotācijas mehānisms nodrošina vienmērīgāku kustību, pagriežot objektīvu no portreta ainavas virzienā. Ir iekļauts arī Kensington veida drošības slēdzis, lai objektīvi būtu drošībā, fotografējot uz vietas. Izturīgā ūdensdrošā konstrukcija ļauj izmantot abus objektīvus ekstremālos apstākļos, lietojot ūdensdrošo EOS korpusu.

 

 

[i] Atbilstoši Canon tirgus izpētei, kas veikta 2010. gada decembrī.