Nikon D4Nikon šodien iepazīstina ar jaunu, savā klasē vadošo spoguļkameru D4, kas paredzēta fotogrāfiem, kuri vēlas maksimāli mākslinieciski izpausties.

Konstruēta, lai nospraustu jaunas robežlīnijas un darbotos jebkādos uzņemšanas apstākļos, šī profesionālā FX formāta spoguļkamera piedāvā jauna līmeņa attēlu kvalitāti, ātrumu un precizitāti gan nekustīgu attēlu, gan video uzņemšanā.

Aprīkota ar 16,2 megapikseļu FX formāta sensoru, fenomenāli augstu ISO jutību un Nikon jaudīgo EXPEED 3 attēlu apstrādes dzinēju, kamera demonstrē nepārspējamu veiktspēju un daudzpusību sevišķi nelabvēlīgos apgaismojuma un vides apstākļos.

"Ar Nikon D4 mēs nospraužam jaunas robežlīnijas fotografēšanas praksē," norāda Dirks Džaspers (Dirk Jasper), Nikon Europe Profesionālo produktu nodaļas menedžeris. "Ja jūs esat augstas klases fotogrāfs, jums nepieciešama kamera, kas nekad neatteiks, un tieši šāda kamera ir Nikon D4. Tā konstruēta jaunu robežlīniju noteikšanai - to darīs fotogrāfi, kuri ik dienu lietos šo kameru."


Nepārspējama attēlu kvalitāte - izcils darbības ātrums

D4 konstruēta tā, lai tā nodrošinātu izcilu attēlu viendabīgumu jebkuros apgaismojuma apstākļos, kā arī sevišķi augstu kadru skaitu sekundē un līdz šim nesasniedzami zemu trokšņu līmeni attēlos. 16,2 megapikseļu FX formāta (pilna kadra) CMOS sensors ar ātru kanālu nolasi spēj nodrošināt līdz pat 11 kadriem sekundē - ātrāk, nekā jebkura cita Nikon kamera.

Attēlus ar zemu trokšņu līmeni un plašu dinamisko diapazonu iespējams uzņemt arī pie augstas ISO jutības, pateicoties optimizētai trokšņu samazināšanas sistēmai, kuras pamatā ir 14 bitu analogā/digitālā signāla apstrāde, kas notiek attēla sensorā. Fantastiskais ISO jutības diapazons uzstāda jaunu robežlīniju pie ISO 12 800 un vēl par vienu EV paplašina diapazonu, padarot ISO 100 par standartu. Vēl izaicinošākiem apstākļiem paredzēti jutības līmeņi ISO 50 un ISO 204 800, kas padara D4 par to fotogrāfu pareizu izvēli, kuriem bieži jāstrādā ekstrēmās apgaismojuma situācijās.

Sevišķi jaudīgs attēlu apstrādes dzinis EXPEED 3

Pateicoties Nikon jaunākās paaudzes EXPEED 3 attēlu apstrādes dzinim, D4 ātri veic uzdevumus, kas saistīti ar lielu datu masīvu apstrādi, nezaudējot nedz ātrumu, nedz kvalitāti, pie kā jau pieraduši profesionāļi. Augstas ātrdarbības 16 bitu attēlu apstrāde seko 14 bitu analogajai/digitālajai pārveidei, kā rezultātā kameras izejā tiek iegūti tālākai apstrādei sagatavoti attēli JPEG formātā. Veiktspēju nekādā veidā neietekmē arī tas, ka paralēli notiek liela apjoma datu apstrāde. Attēliem raksturīgas reālistiskas, piesātinātas krāsas un dabisks attēla dziļums. Uzņemot krēslā ar augstu ISO jutīgumu, kameras viedā, darbībā pārbaudītā trokšņu samazināšanas sistēma reducē troksni, neiespaidojot attēla asumu.

Apraides kvalitātes video

Tiem profesionāļiem, kuri savā darbā izmanto video, D4 piedāvā plašu iespēju diapazonu, kas nepieciešams dažādu filmu uzņemšanai. Kamera dod iespēju uzņemt lieliskas filmas ar dažnedažādu kadru uzņemšanas ātrumu.

Kadru uzņemšanas ātrums: Full HD (1080p) filmas var ierakstīt ar ātrumu 30p, 25p un 24p, bet 60p, 50p, 30p un 25p izvēle tiek nodrošināta pie izšķirtspējas 720p. Filmu garums var sasniegt gandrīz 30 minūtes (apm. 29,59 min.).

Vairāku zonu režīms: Full HD (1080p) ierakstu var veikt gan FX, gan DX formātos, kā arī ar tipveida Full HD (1920x1080) apgriešanu.

Augstas kvalitātes audio vadība: reaģējot uz lietotāju ierosinājumiem, D4 darbojas jaunā D-SLR audioieraksta standartā, nodrošinot jūsu uzņemtajām filmām dabisku skaņas pavadījumu. Papildu ārējā stereomikrofona pieslēgvietai izveidota audioizeja ārējo austiņu pieslēgšanai, kas dod iespēju precīzi iestatīt audio atsevišķi filmu ierakstīšanai.

Nekompresēta HDMI signāla izeja: tiem, kuriem vajadzīga augstas kvalitātes videoizeja profesionāla līmeņa rediģēšanai, D4 piedāvā nekompresētu tiešā skata videosignālu ārējai ierakstu aparatūrai un monitoriem. Pirmo reizi vēsturē kļuvis iespējams spoguļkameras izejā iegūt datus 1080i (Full HD) formātā ar iestatīto kadra izmēru kadru pārraides ātrumu. Datu formātu izejā var mainīt, ja tas nepieciešams, un attēls nesaturēs informatīvo pārklājumu, kas redzams kameras TFT monitorā.

Ērti pielāgojama vadība: tiešā skata video vadībai nodrošināti ērti pielāgojami vadības elementi. Tā vietā, lai grieztu komandu ciparripu, izmantots elektroniski pielāgojams apertūras atvērums, kas tiek vadīts ar atsevišķām pogām kameras priekšpusē. Indeksa marķēšana ļauj iezīmēt nozīmīgus kadrus laika secībā, pievienojot tiem marķierus filmas uzņemšanas laikā, lai atvieglotu to atrašanu rediģēšanas laikā.

Jauns ātruma un precizitātes līmenis

Nonākot līdz izšķirošu mirkļu uzņemšanai, D4 uzlabotā automātiskā darbība kļūst par neaizstājamu fotogrāfa palīgu.

Uzlabota sižeta atpazīšana, izmantojot 91 tūkstoša pikseļu RGB sensoru: Nikon moderno uzlaboto sižeta atpazīšanas sistēmu tagad veido no jauna konstruēts 91 000 pikseļu RGB sensors, kurš nemitīgi analizē ikvienu sižetu, lai nodrošinātu nepārspējamu atpazīšanas precizitāti.

Piemēram, ievērojami ir uzlabota 3D objektu izsekošanas sistēma, uzņemot nelielus objektus. Cilvēku sejas tiek noteiktas pārsteidzoši precīzi, pat strādājot tikai ar optisko skatu meklētāju. Šis detalizētais skata analīzes līmenis tiek izmantots arī vēl precīzāka autofokusa un automātiskās ekspozīcijas nodrošināšanai pat visizaicinošākajos apgaismojuma apstākļos.

Uzlabots Multi-CAM3500FX AF sensora modulis: Nikon atzinīgi novērtētā Multi-CAM 3500FX AF sistēma ar individuāli ieslēdzamu vai iestatāmu 9-, 21- un 51- punkta pārklājuma iestatījumu ir pārveidota vēl ātrākai objektu noteikšanai.

Autofokusa sensora modulis un algoritmi ievērojami uzlabo tveršanas jutību sliktā apgaismojumā līdz pat -2 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F). 51 AF sensors (no tiem 15 ir krustveida sensori) ir pilnībā saderīgs ar jebkuru no AF NIKKOR f/5.6 objektīviem un - pirmo reizi vēsturē - šī lieliskā veiktspēja neaprobežojas ar f/5.6 apertūru.

Jaudīgie AF sensori, kas ir saderīgi ar apertūrām līdz pat f/8: D4 saglabā 11 centrālo AF sensoru jaudu arī tad, ja kombinētā atvērtās apertūras vērtība sasniedz f/8. Kā lielisks atvieglojums sporta notikumu un dzīvās dabas uzņemšanā šī funkcija paceļ augstākā līmenī noteikšanas spējas, piemēram, kombinējot 600 mm f/4 AF-NIKKOR objektīvu ar NIKKOR 2.0x telepārveidotāju. Ja kombinētā apertūras vērtība atrodas robežās no f/5.6 līdz f/8, jūsu rīcībā ir piecpadsmit centrālo AF sensoru nodrošinātā jauda, no kuriem deviņi ir krustveida sensori.

Uzlabots kopējais darbplūsmas ātrums

D4 ātrums ietekmē arī visu darbplūsmu kopumā.

Jaunas konstrukcijas kevlara/oglekļa šķiedru kompozīta aizvars: jaunais, sevišķi izturīgais aizvara modulis nodrošina vidējo darba ciklu skaitu vienādu ar 400 000, no maksimālā aizvara ātruma 1/8000 līdz 30 s un zibspuldzes sinhronizāciju līdz pat 1/250 s. Aprīkota ar viedu pašdiagnostikas aizvara monitoru, pirmo reizi piedziņas sistēma konstruēta, paturot prātā samazinātu jaudas patēriņu brīžos, kad aizvars filmu uzņemšanas laikā atrodas paceltā stāvoklī.

Ātra reaģēšana: startēšanas laiks ir apmēram 0.12 sekundes, atbrīvošanas laika aizture ir samazināta līdz apm. 0.042 sekundēm (tādas pašas, kā D3S), ar iespēju līdz apm. 11 kadriem sekundē FX formātā, pie visiem apgriešanas režīmiem.

Uzglabāšanas vide: D4 aprīkota ar diviem karšu slotiem. Viens paredzēts augstas ātrdarbības CF (UDMA 7) kartēm, bet otrs - lielas ātrdarbības, augstas ietilpības XQD kartēm.

Pieslēgumi: augstas veiktspējas datu pārraides un vadības sistēma padara vadu un bezvadu LAN tīkla datu pārraidi ātrāku un ērtāku kā jebkad iepriekš. Bezvadu LAN atbalsts pieejams, pateicoties kompaktam jaunas konstrukcijas WT-5 bezvadu raidītājam, kurš atbalsta HTTP un FTP savienojuma protokolus un atļauj vienlaikus atbrīvot aizvaru vairākām kamerām, kas aprīkotas ar WT-5. Pirmo reizi vēsturē kameras korpusa iebūvēts LAN vadu savienojums.

Vienmēr gatava darbam

Brīdī, kad svarīga katra milisekunde, D4 uzlabotā ātrdarbība palīdz fotogrāfiem zibenīgi reaģēt mainīgos apstākļos.

Intuitīva vadība gan horizontālā, gan vertikālā stāvoklī: katrai orientācijai vadības elementi izvietoti vienādi, izvietojums ir ērts, lai kamera varētu ātri pārtapt par rokas pagarinājumu gan uzņemot portretus, gan ainavas.

Vienkāršota AF un AF apgabala režīma atlasīšana: tagad ir iespējama, neatvirzot aci no skatu meklētāja.

Augstas precizitātes 8 cm (3,2 collu), apm. 921 000 punktu, plata skata leņķa LCD monitors ar automātisko spilgtuma kontroli. Monitors nodrošina spilgtus, skaidrus attēlus ar daudz plašāku krāsu attēlošanas diapazonu. Šķidro kristālu displeja (LCD) spilgtums tiek automātiski izvēlēts atkarībā no vides apstākļiem un attēlus atskaņošanas laikā iespējams palielināt līdz pat 46x, kas ievērojami atvieglo fokusa punktu atrašanu un apstiprināšanu.

Stikla prizmas skatu meklētājs: aptuveni 100% kadra aptvērums un 0,7x palielinājums (50 mm f/1,4 objektīvam, kas iestatīts uz bezgalību, -1,0 m-1). Nikon skatu meklētājam ar palielinātu attālumu starp skatu meklētāju un aci ir uzlabota konstrukcija, lai mazinātu acu nogurumu kameras ilgstošas lietošanas rezultātā.

Divu asu elektronisks virtuālais redzesloks: palīdz precīzi nodrošināt līmeņošanu uzņemot un dod iespēju gan LCD monitorā, gan skatu meklētājā pārbaudīt gan kameras stāvokli attiecībā pret horizontālu plakni, gan vērsumu (noliekumu uz priekšu vai aizmuguri).

Tiešā piekļuve Picture Controls sistēmai: izmantojot jaunu, īpašu pogu, nevis izvēlni. Picture Controls dod iespēju pielāgot jūsu nekustīgo uzņēmumu un videoklipu izskatu, precīzi iestatot dažādus parametrus, piemēram, asumu, piesātinājumu un nokrāsas.

1 Pamatojoties uz CIPA standartiem
2 Ja tiek izmantotas baterijas, kas atšķiras no EN-EL15

Pilnīga darbplūsmas kontrole

D4 galvenais trumpis ir ātrdarbība, bet ne tikai tas. Gatavība un daudzpusība apvienojumā ar iespēju pielāgot vadības elementus kļūst par neatsveramu priekšrocību, ja ir jārīkojas ātri.

Filmas ar laika aizturi: D4 paplašina populāro attēlu uzņemšanas ar laika aizturi funkciju, saglabājot attēlus kamerā kā filmu. Ar iespēju atskaņot tos no 24 līdz 36 000 reižu ātrāk nekā parasti.

HDR (plaša dinamiskā diapazona) režīmā: vienreiz atbrīvojot aizvaru, tiek uzņemts viens pāreksponēts un viens pārāk maz eksponēts kadrs. Diapazonu var paplašināt līdz pat 3 EV, lai iegūtu atšķirīgu skatu, kas būs piesātināts ar toņu pārejām. Lai iegūtu dabiskāku izskatu, iespējams izlīdzināt divu ekspozīciju pārejas zonu.

Uzlabotā krāsu temperatūras vadība: ļauj brīvi kontrolēt baltā balansu. Monitora nokrāsu tiešajā skatā un rezultējošo attēla baltā balansu iespējams noregulēt tā, lai tie sakristu. Krāsu temperatūru var manuāli mainīt ar soli 10 Kelvina grādi vai maireda vienības.

Četras attēla apgabala opcijas: pirmo reizi šādas klases kamerai jūs varat izvēlēties kādu no daudzajiem attēla apgriešanas režīmiem un skatu meklētājā apskatīt vizuāli ikvienu no tiem. 5:4 (30,0 x 24,0 mm), 1,2x (30,0 x 19,9 mm) un DX formāts (23,4 x 15,6 mm).

Rediģēšanas funkcija kamerā: saglabātos attēlus un filmas var pārveidot un rediģēt tieši kamerā, pa ceļam, ja tas nepieciešams. Retušas izvēlnēs iekļautas daudzas noderīgas funkcijas, piemēram, NEF (RAW) apstrāde, izmēru maiņa, deformācijas un perspektīvas kontrole, un tā ir tikai neliela daļa no piedāvājuma. Papildus iepriekš minētajam, kamera spēj vienlaikus iezīmēt filmu sākuma un beigu kadrus, lai varētu klipus efektīvāk saglabāt.

Piederumi

Kompakts WT-5 bezvadu raidītājs (izvēles): to pieslēdz kameras speciālajam interfeisa savienojumam, un tas saņem strāvu no kameras akumulatora. Raidītājs atbalsta HTTP un FTP pieslēguma protokolus un ļauj vienlaikus atbrīvot aizvarus vairākām kamerām, kas aprīkotas ar WT-5.

GP-1 GPS ierīce (izvēles): ieraksta atrašanās vietas informāciju - ģeogrāfiskā garuma un platuma grādus, augstumu un laiku (UTC) kā "ģeotagus" attēla datos (EXIF); var darboties vienlaikus ar WT-5.

Kompakts stereomikrofons ME-1 (izvēles): ieraksta skaidru skaņu un vienlaikus samazina mehāniskos trokšņus.

Nikon SB-910 (izvēles) - nepārspējama apgaismošanas veiktspēja: piedāvā universālu i-TTL zibspuldžu vadībai no kameras vai bezvadu režīmā, ar uzlabotu darbību un iespaidīgu jaudas skaitli: 34/112 (ISO 100, m/ft, STD, FX formāts, tālummaiņa 35 mm). Lai atvieglotu vadību, ir uzlabotas izvēlnes un vadības elementi. Komplektā iekļauti cietie spilgta apgaismojuma un fluorescentie krāsu filtri, kuri ātri spēj iestatīt D4 baltā balansu.

Capture NX 2 (izvēles) - ātra, jaudīga un radoša attēlu apstrāde: lai tiktu galā ar D4 radošo potenciālu, pēdējā Capture NX 2 versija izveidota krietni ātrāka nekā līdz šim un tā ir savietojama ar 64 bitu apstrādi.

Camera Control Pro 2 (izvēles) - universāla kameras tālvadība: papildus ekspozīcijas režīma, aizvara atbrīvošanas ātruma un apertūras vadībai programmatūra tagad piedāvā vairākus uzlabojumus, kas padara D4 darbību tiešā skata režīmā sevišķi plūstošu. Jauni, radoši vadības elementi ietver attālināto filmas uzņemšanas startēšanu un apstādināšanu, kā arī pāreju tiešajā skatā no attēliem uz filmām un otrādi.

ViewNX 2 (ir komplektā) - pārskatiet, rediģējiet, kopīgojiet un dariet vēl daudz ko citu: šī apkopotā, vienā paketē iekļautā programmatūra piedāvā viegli izmantojamu saskarni un daudz dažādu rediģēšanas funkciju, tajā skaitā RAW failu un D-Movies pamata rediģēšanu. Bez problēmām savietojams ar my Picturetown, Nikon attēlu kopīgošanas un uzglabāšanas servisu.

Tehniskie dati

 

Kameras veids Viena objektīva digitālā spoguļkamera
Objektīva savienojums Nikon F savienojums (ar AF savienotāju un AF kontaktiem)
Faktiskais pikseļu skaits 16,2 miljoni
Attēla sensors 36,0 × 23,9 mm CMOS sensors (Nikon FX formāts)
Kopējais pikseļu skaits 16,6 miljoni
Netīrumu samazināšanas sistēma Attēla sensora tīrīšana, attēla netīrumu noņemšanas atsauces dati (nepieciešama papildu programmatūra Capture NX 2)
Attēla izmērs (pikseļos) 1) FX formātā (36 × 24): 4928 × 3280 (L), 3696 × 2456 (M), 2464 × 1640 (S); 2) 1,2× (30 × 20) formātā: 4096 × 2720 (L), 3072 × 2040 (M), 2048 × 1360 (S); 3) DX formātā (24 × 16): 3200 × 2128 (L), 2400 × 1592 (M), 1600 × 1064 (S); 4) 5:4 (30 × 24) formātā: 4096 ×v3280 (L), 3072 × 2456 (M), 2048 × 1640 (S); 5) FX formāta fotogrāfijas, kas uzņemtas video tiešajā skatā (16:9): 4928 × 2768 (L), 3696 × 2072 (M), 2464 × 1384 (S); 6) DX formāta fotogrāfijas, kas uzņemtas video tiešajā skatā (16:9): 3200 × 1792 (L), 2400 × 1344 (M), 1600 × 896 (S); 7) FX formāta fotogrāfijas, kas uzņemtas video tiešajā skatā (3:2): 4928 × 3280 (L), 3696 × 2456 (M), 2464 × 1640 (S); 8) DX formāta fotogrāfijas, kas uzņemtas video tiešajā skatā (3:2): 3200 × 2128 (L), 2400 × 1592 (M), 1600 × 1064 (S). Fotogrāfijām, kas tiek uzņemtas, izmantojot DX (24 × 16) 1,5× attēla apgabalu, tiek lietots DX formāts, bet visām pārējām fotogrāfijām tiek lietots FX formāts.
Failu formāts NEF (RAW): 12 vai 14 bitu, saspiests bez zudumiem, saspiests vai nesaspiests, TIFF (RGB), JPEG: JPEG bāzlīnija, kas atbilst precīzai (aptuv. 1:4), normālai (aptuv. 1:8) vai pamata (aptuv. 1:16) saspiešanai (izmēra prioritātes režīms); pieejama saspiešana ar optimālu kvalitāti, NEF (RAW) + JPEG: viena fotogrāfija, kas ierakstīta gan NEF (RAW), gan JPEG formātā.
Picture Control sistēma Ir pieejams standarta, neitrāls, košs, vienkrāsains, portreta un ainavas režīms; izvēlēto Picture Control režīmu var mainīt; var uzglabāt pielāgotus Picture Control režīmus.
Uzglabāšanas vide/datu nesējs XQD un I tipa CompactFlash atmiņas kartes (saderīgas ar UDMA)
Divi karšu sloti Jebkuru no kartēm var izmantot kā galveno vai dublēšanas atmiņas karti vai atsevišķu NEF (RAW) un JPEG attēlu uzglabāšanai; attēlus var kopēt no vienas kartes uz otru.
Failu sistēma DCF (Dizaina nolikums kameras failu sistēmai) 2.0, DPOF (Digitālās drukas secības formāts), Exif (Apmaināmu attēlu failu (EXIF) formāts digitālām kamerām) 2.3, PictBridge
Skatu meklētājs Acu līmeņa pentaprizmas viena objektīva spoguļkameras skatu meklētājs
Kadra aptvērums FX (36 × 24): aptuv. 100 % horizontālā virzienā un 100 % vertikālā virzienā; 1,2× (30 × 20): aptuv. 97 % horizontālā virzienā un 97 % vertikālā virzienā; DX (24 × 16): aptuv. 97 % horizontālā virzienā un 97 % vertikālā virzienā; 5:4 (30 × 24): aptuv. 97 % horizontālā virzienā un 100 % vertikālā virzienā
Palielinājums Aptuv. 0,7× (50 mm f/1,4, objektīvs iestatīts uz bezgalību, -1,0 m-1)
Attālums starp skatu meklētāju un aci 18 mm (-1,0 m-1; no skatu meklētāja actiņas lēcas viduspunkta virsmas)
Dioptriju regulēšana no -3 līdz +1 m-1
Fokusēšanas ekrāns B tipa BriteView gaišs, matēts ekrāns Mark VIII ar AF apgabala robežām un kadrēšanas režģi
Refleksais spogulis Ātrā atgriešanās
Asuma dziļuma priekšskatījums Kad tiek nospiesta poga Pv, objektīva apertūras atvērums tiek fiksēts atbilstoši lietotāja izvēlētai vērtībai (A un M režīmā) vai kameras automātiski izvēlētai vērtībai (P un S režīmā).
Objektīva apertūras atvērums Tūlītēja atgriešanās, elektroniski vadāms
Saderīgie objektīvi Kamera ir saderīga ar AF NIKKOR objektīviem, tostarp G un D veida objektīviem (uz PC-NIKKOR objektīviem attiecas daži ierobežojumi), DX objektīviem [izmantojot DX (24 × 16) attēla apgabalu], AI-P NIKKOR objektīviem un AI objektīviem bez centrālā procesora (tikai A un M ekspozīcijas režīmā); tā nav saderīga ar IX-NIKKOR objektīviem, kamerai F3AF paredzētajiem objektīviem un objektīviem, kas nav AI. Elektronisko diapazona meklētāju var izmantot ar objektīviem, kuru maksimālais apertūras atvērums ir vismaz f/5,6 (ja objektīva maksimālais apertūras atvērums ir vismaz f/8, elektroniskais diapazona meklētājs atbalsta 11 fokusa punktus).
Aizvara veids Elektroniski vadāms, vertikālas kustības fokālās plaknes aizvars
Aizvara ātrums No 1/8000 līdz 30 s ar soli 1/3, 1/2 vai 1 EV, spuldzīte, X250
Zibspuldzes sinhronizācijas ātrums X = 1/250 s; sinhronizācija ar aizvaru ar 1/250 s vai mazāku ātrumu
Atbrīvošanas režīmi S (viens kadrs), CL (pastāvīgs mazs ātrums), CH (pastāvīgs liels ātrums), Q (aizvara klusa atbrīvošana), (automātiskais taimeris), MUP (spoguļa pacelšana)
Kadru uzņemšanas (lielāks) ātrums Līdz pat 10 kadriem/s (CL) vai no 10 līdz 11 kadriem/s (CH)
Automātiskais taimeris 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1-9 ekspozīcijas ik pēc 0,5, 1, 2, vai 3 s
Ekspozīcijas mērīšana TTL ekspozīcijas mērīšana, izmantojot aptuv. 91K (91 000) pikseļu RGB sensoru
Mērīšanas metode 1) 3D krāsu matricas mērīšana III (G un D veida objektīvi); krāsu matricas mērīšana III (citi centrālā procesora objektīvi); krāsu matricas mērīšana (objektīviem bez centrālā procesora, ja lietotājs norāda objektīva datus); 2) centra svērtā mērīšana: 75 % svara tiek koncentrēti 12 mm aplī kadra centrā, apļa diametru var mainīt uz 8, 15 vai 20 mm, bet svaru var koncentrēt, ņemot vērā visa kadra vidējo vērtību (objektīviem bez centrālā procesora tiek izmantots 12 mm aplis vai visa kadra vidējā vērtība); 3) punkts: mērījums tiek veikts 4 mm diametra aplī (aptuveni 1,5 % no kadra), kas centrēts izvēlētajā fokusa punktā (centra fokusa punktā, ja tiek izmantots objektīvs bez centrālā procesora)
Mērīšanas diapazons (ISO 100, f/1,4 objektīvs, 20 °C (68 °F))
Matricas vai centra svērtā mērīšana No -1 līdz 20 EV
Punkta mērīšana No 2 līdz 20 EV
Ekspozīcijas mērīšanas savienošana Centrālā procesora un AI kombinētais savienojums
Ekspozīcijas režīmi Ieprogrammēts automātiskais režīms ar elastīgu programmu (P); aizvara prioritātes automātiskais režīms (S); apertūras prioritātes automātiskais režīms (A); manuālais režīms (M)
Ekspozīcijas kompensācija No -5 līdz +5 EV ar soli 1/3, 1/2 vai 1 EV
Ekspozīcijas vairākkadru dublēšana No 2 līdz 9 kadriem ar soli 1/3, 1/2, 2/3 vai 1 EV
Ekspozīcijas fiksators Noteiktā starjaudas vērtība tiek fiksēta, izmantojot apakškomandu kursortaustiņa vidusdaļu.
ISO jutība (ieteicamais ekspozīcijas indekss) ISO 100-12 800 ar soli 1/3, 1/2 vai 1 EV. Ja ISO jutība ir zemāka par 100, var iestatīt uz aptuveni 0,3, 0,5, 0,7 vai 1 EV (ISO 50 ekvivalents); ja ISO jutība ir augstāka par 12 800, var iestatīt uz aptuveni 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3 vai 4 EV (ISO 204 800 ekvivalents). Ir pieejama ISO jutības automātiskā vadība.
Aktīvā D-Lighting Var izvēlēties automātisko, īpaši augsto +2/+1, augsto vai parasto režīmu vai izslēgt šo funkciju.
ADL vairākkadru dublēšana 2 kadri, vienam kadram izmantojot izvēlēto vērtību, vai 3-5 kadri, visiem kadriem izmantojot iepriekš iestatītās vērtības
Autofokuss Nikon uzlabotais Multi-CAM 3500FX autofokusa sensora modulis ar TTL fāzes noteikšanu, precīzu ieregulēšanu un 51 fokusa punktu (tostarp 15 krustveida sensoriem ar f/8, ko nodrošina 11 sensori)
Noteikšanas diapazons No -2 līdz +19 EV (ISO 100, 20 °C (68 °F))
Objektīva servo Autofokuss (AF): viena servo autofokuss (AF-S); nepārtraukts servo autofokuss (AF-C); fokusa paredzēšanas automātiska aktivizēšana atbilstoši objekta statusam; manuālais fokuss (M): var izmantot elektronisko diapazona meklētāju.
Fokusa punkts Var izvēlēties 51 vai 11 fokusa punktus.
AF apgabala režīmi Viena punkta AF, 9, 21, vai 51 punkta dinamiskā apgabala AF, 3D paredzēšana, automātiskais apgabala AF
Fokusa fiksators Fokusu var fiksēt, līdz pusei nospiežot aizvara atbrīvošanas pogu (viena servo autofokuss) vai apakškomandu kursortaustiņa vidusdaļu.
Zibspuldzes vadība TTL: zibspuldzēm SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600 un SB-400 ir pieejama i-TTL zibspuldzes vadība, izmantojot aptuveni 91K (91 000) pikseļu RGB sensoru; digitālo vienobjektīva spoguļkameru vienmērīga apgaismojuma i-TTL piespiedu zibspuldzei tiek izmantota matricas un centra svērtā mērīšana, bet digitālo vienobjektīva spoguļkameru standarta i-TTL zibspuldzei tiek izmantota punkta mērīšana.
Zibspuldzes režīmi Priekšējā aizkara sinhronizācija, lēna sinhronizācija, aizmugurējā aizkara sinhronizācija, sarkano acu efekta samazināšana, sarkano acu efekta samazināšana ar lēno sinhronizāciju, lēna aizmugurējā aizkara sinhronizācija; tiek atbalstīta automātiska FP lielātruma sinhronizācija.
Zibspuldzes kompensācija No -3 līdz +1 EV ar soli 1/3, 1/2 vai 1 EV
Zibspuldzes vairākkadru dublēšana No 2 līdz 9 kadriem ar soli 1/3, 1/2, 2/3 vai 1 EV
Zibspuldzes gatavības indikators Iedegas, kad papildu zibspuldze ir pilnībā uzlādēta, un mirgo pēc zibspuldzes uzplaiksnījuma ar pilnu jaudu.
Piederumu pieslēgvieta Standartam ISO 518 atbilstoša pieslēgvieta ar sinhronizācijas un datu kontaktiem un drošības fiksatoru
Nikon radošā apgaismojuma sistēma (Creative Lighting System - CLS) Uzlabots bezvadu apgaismojums, kas tiek atbalstīts, ja zibspuldze SB-910, SB-900, SB-800 vai SB-700 ir galvenā zibspuldze un zibspuldze SB-600 vai SB-R200 ir tālvadības zibspuldze vai SU-800 ir vadības ierīce. Automātiska FP lielātruma sinhronizācija un modelēšanas izgaismojums, kas tiek atbalstīts, izmantojot jebkuru ar CLS saderīgu zibspuldzi, izņemot SB-400. Zibspuldzes krāsas informācijas pārraidīšana un zibspuldzes vērtības fiksēšana, kas tiek atbalstīta, izmantojot jebkuru ar CLS saderīgu zibspuldzi.
Sinhronizēšanas terminālis ISO 519 sinhronizēšanas terminālis ar slēdzošo vadu
Baltā balanss Automātisks (2 veidu), spilgts apgaismojums, fluorescējošs (7 veidu), tieša saules gaisma, zibspuldze, mākoņains, ēna, iepriekš iestatīts manuālais režīms (var saglabāt līdz pat 4 vērtībām), krāsu temperatūras izvēle (2500 000-10 000 000); visiem iestatījumiem ir pieejama precīza ieregulēšana.
Baltā balansa vairākkadru dublēšana No 2 līdz 9 kadriem ar soli 1, 2 vai 3
Tiešā skata režīmi Tiešā skata attēlu uzņemšanas režīms (klusais), tiešā skata video režīms
Tiešā skata objektīva servo • Autofokuss (AF): viena servo autofokuss (AF-S), pilna laika servo autofokuss (AF-F); • manuālais fokuss (M)
AF apgabala režīmi Sejas prioritātes AF, plaša apgabala AF, parasta apgabala AF, objekta paredzēšanas AF
Autofokuss Kontrasta noteikšanas AF jebkur kadrā (kamera automātiski izvēlas fokusa punktu, kad ir atlasīts sejas prioritātes AF vai objekta paredzēšanas AF)
Mērīšana, uzņemot video TTL ekspozīcijas mērīšana, izmantojot galveno attēla sensoru
Kadra izmērs (pikseļos) un kadru uzņemšanas ātrums • 1920 × 1080: 30p (progresīvā attēlošana), 25p, 24p; • 1920 × 1080 apcirpšana: 30p, 25p, 24p; • 1280× 720: 60p, 50p, 30p, 25p; • 640 × 424: 30p, 25p. Iestatījumiem 60p, 50p, 30p, 25p un 24p atbilst šāds faktiskais kadru uzņemšanas ātrums: 59,94, 50, 29,97, 25 un 23,976 kadri/s; visām opcijām tiek atbalstīta gan augstas, gan zemas kvalitātes attēlu uzņemšana.
Failu formāts MOV
Video kompresija H.264/MPEG-4 uzlabota video kodēšana
Audio ierakstīšanas formāts Lineārs PCM
Audio ierakstīšanas ierīce Iebūvēts monofonisks vai ārējs stereomikrofons; var regulēt jutību.
ISO jutība Tiek automātiski regulēta diapazonā no ISO 200 līdz ISO 12 800 vai no ISO 200 līdz Hi 4.
Maksimālais ilgums Aptuv. 29 minūtes un 59 s
Citas video opcijas Indeksu atzīmēšana, fotogrāfiju uzņemšana ar intervāliem
Monitors 8 cm (3,2 collu), aptuveni 921 tūkstošu punktu (VGA) TFT šķidro kristālu displejs ar skatīšanas leņķi 170°, aptuveni 100 % kadra aptvērumu un automātisko monitora spilgtuma kontroli, izmantojot apkārtējās vides spilgtuma sensoru
Atskaņošana Pilnrāmja kadru un sīktēlu (4, 9 vai 72 attēlu) atskaņošana ar atskaņošanas tālummaiņu, video atskaņošana, fotogrāfiju un/vai video slīdrādes, histogrammu rādīšana, iezīmēto vienumu rādīšana, fotogrāfijas informācijas rādīšana, GPS datu rādīšana, automātiska attēlu pagriešana, balss atgādņu ievade un atskaņošana, kā arī IPTC informācijas iegulšana un rādīšana
USB Lielātruma USB
HDMI izeja C tipa HDMI mini savienotājs; var izmantot vienlaicīgi ar kameras monitoru.
Audio ieeja Stereo mini kontaktspraudnis (3,5 mm diametrā; ar strāvas padeves atbalstu)
Audio izeja Stereo mini kontaktspraudnis (3,5 mm diametrā)
10 kontaktu attālais savienotājs Var izmantot, lai pievienotu papildu tālvadības pulti, GPS ierīci GP-1 vai ar NMEA0183 versiju 2.01 vai 3.01 saderīgu GPS ierīci (ir nepieciešams papildu GPS adaptera vads MC-35 un vads ar 9 kontaktu D-sub savienotāju).
Tīkls Ethernet RJ-45 savienotājs
Piederumu savienotājs Bezvadu raidītājam WT-5
Atbalstītās valodas Angļu, arābu, čehu, dāņu, franču, holandiešu, indonēziešu, itāļu, japāņu, korejiešu, krievu, ķīniešu (vienkāršotā un tradicionālā), norvēģu, poļu, portugāļu, rumāņu, somu, spāņu, taju, turku, ukraiņu, vācu un zviedru
Akumulators Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL18
Maiņstrāvas adapteris Maiņstrāvas adapteris EH-6b; nepieciešams barošanas savienotājs EP-6 (pieejams atsevišķi).
Trijkāja ligzda 1/4 collas (ISO 1222)
Izmēri (P × A × Dz) Aptuveni 160 × 156,5 × 90,5 mm (6,3 × 6,2 × 3,6 collas)
Svars Aptuv. 1340 g (2 mārciņas un 15,3 unces) kopā ar akumulatoru un XQD atmiņas karti, taču bez korpusa vāciņa un piederumu pieslēgvietas vāciņa; aptuveni 1180 g (2 mārciņas un 9,6 unces) (tikai kameras korpuss)
Darba vide Temperatūra: no 0 līdz 40 °C (no 32 līdz 104 °F); mitrums: mazāk par 85 % (bez kondensācijas)
Komplektā iekļautie piederumi (var atšķirties atkarībā no valsts vai apgabala) Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL18, akumulatora lādētājs MH-26, USB vads UC-E15, USB vadu saspraude, kameras siksna AN-DC7, korpusa vāciņš BF-1B, piederumu pieslēgvietas vāciņš BS-2, stereomikrofona ieejas spraudnis ME-1 UF-2