Nikon D4SNikon ieguva prestižo šī gada EISA balvu kategorijā “European Professional D-SLR Camera 2014-2015” (Eiropas profesionālā digitālā vienobjektīva spoguļkamera 2014–2015) par augstākās klases pilnrāmja kadra kameru Nikon D4S.
Šis ir papildinājums šogad iegūtajiem TIPA (Tehnisko attēlu preses asociācijas) apbalvojumiem — Nikon saņēma četras godalgas, tostarp apbalvojumu kategorijā “Best D-SLR Professional” (Labākā profesionālā digitālā vienobjektīva spoguļkamera), kas arī tika piešķirts kamerai Nikon D4S.

Dirks Jaspers (Dirk Jasper), Nikon Europe produktu menedžeris, komentē: “D4S ir izcilākā kamera mūsu digitālo vienobjektīva spoguļkameru klāstā, un tajā ir ietverts labākais, ko Nikon var piedāvāt. Šī kamera ļauj profesionāliem fotogrāfiem vienmēr būt soli priekšā notikumiem, tādēļ ikviena tās funkcija ir izstrādāta izcilu attēlu iegūšanai neticamā ātrumā. Mēs esam priecīgi, ka mūsu kamera ir ieguvusi šos EISA un TIPA apbalvojumus.”
Katru gadu EISA dažādās kategorijās izvirza labāko audiovizuālo izstrādājumu aprīkojumu, kas pēdējo 12 mēnešu laikā ir izlaists Eiropā. Tiek izcelti tie produkti, kurus novērtēs gan amatieri, gan profesionāļi, kas vēlas saņemt augstu kvalitāti un radošas funkcijas. Balvas piešķir žūrijas, kuru sastāvā iekļauti vairāk nekā 50 populāru foto, video, audio, mājas kinozāļu un mobilās elektronikas žurnālu pārstāvji no 20 Eiropas valstīm. www.eisa.eu

European Professional D-SLR Camera 2014-2015: Nikon D4S
EISA tiesneši teica: “Kamera Nikon D4S, kas tika izlaista divus gadus pēc Nikon D4, ārēji varbūt daudz neatšķiras no D4, tomēr iekšēji ir veikti daudzi uzlabojumi. Jaunā attēlu apstrādes programma EXPEED 4 nodrošina vēl neredzētu ISO jutības diapazonu līdz pat ISO 409 600 un lielisku uzņemšanas ātrumu 11 kadri sekundē ar ieslēgtu fokusa paredzēšanu. Turklāt uzlabotā 51 punkta autofokusa un D-video funkcionalitāte padara kameru D4S daudz parocīgāku nekā tās priekštece. Kopumā runājot, visaptverošajās pārbaudēs, ko veica EISA ekspertu grupa, esam pierādījuši, ka kamera Nikon D4S ir cienīga iegūt gada labākās spoguļkameras titulu “Professional D-SLR Camera of the Year”.